Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh a otvorení predvádzacích priestorov v Prahe. Nové priestory v Prahe a Košiciach sú dôsledkom zmeny obchodnej politiky družstva, ktorej cieľom je obmedziť export a zamerať sa na výrobu a predaj nábytku pod vlastnou obchodnou značkou Javorina. Expanzívnou stratégiou zároveň Javorina reaguje na rastúci dopyt Čechov a Slovákov po masívnom nábytku.

Slovenský výrobca dizajnového masívneho nábytku Javorina rozširuje počet vlastných predajných miest. Po Bratislave, Poprade a najnovšie aj Prahe pribudne nový showroom v Košiciach. V metropole východu mala Javorina doteraz len obchodné zastúpenie.„V uplynulom roku vzrástli tržby Javoriny o 10% a naďalej cítime rastúci dopyt po kvalitnom dizajnovom nábytku z prírodných materiálov. Snažíme sa preto k našim zákazníkom čo najviac priblížiť,“ vysvetľuje Slavormír Alžbetkin, obchodný riaditeľ výrobného družstva Javorina. Javorina prešla v roku 2016 zmenou vo vlastníckej štruktúre, pričom majoritný podiel získal slovenský investor, ktorý naštartoval zmenu vizuálnej identity a obchodnej stratégie družstva. V priebehu roku 2017 tak klesol podiel exportu na 55%, pričom Javorina deklarovala snahu o expanziu vlastnej značky aj za hranice Slovenska. Jedným z dôsledkov bol medziročný nárast tržieb aj produkcie o 10% a výrobné družstvo zaznamenalo v roku 2017 obrat 1,92 milióna eur.

Výrobca z východného Slovenska

Javorina kladie dôraz na kvalitu, trvácnosť a udržateľný rozvoj. Za ostatných 20 rokov predstavilauž niekoľko kolekcií, z ktorej prakticky každá zaujala spojením tradície, funkčnosti a dizajnu. Nábytok sa vyrába z masívneho dreva z obnoviteľných lesov, pričom materiálový cyklus výroby produkuje minimálne množstvo odpadu. V mene každého zákazníka navyše výrobné družstvo zasadí mladý dubový strom v novozaloženom poraste na východnom Slovensku. Na mnohé komponenty poskytuje Javorina doživotnú záruku. Kvalitné materiály a výrobný proces značke pravidelne zaisťujú úspechy aj na výstavách.Medzi mnohé ocenenia patrí titul Výrobok roku 2010 z výstavy v Nitre, či niekoľkonásobné udelenie Ceny Veľtrhu nábytku. Ministerstvo kultúry zas udelilo výrobnému družstvu Javorina Národnú cenu za dizajn.Všetky výrobky sa vyrábajú v Spišskej Belej a v ich cene je zahrnutý kompletný servis, doprava a montáž v rámci Slovenskej republiky.

Moderné priestory s prvkami minimalizmu

Košický showroom Javorina sa nachádza v mikrolokalite bývalého pivovaru Cassovar, len 5 minút od centra Košíc. Na atypickom pôdoryse s rozlohou 130 m2 nájdu návštevníci obľúbené, a pre Javorinu typické, produkty navrhnuté Leom Čellárom, no aj novinky z dielní dizajnérov ako Roman Vrtiška, Vladimír Žák, Tomáš Král, či EugeniaMinerva. Výsledkom súnové solitéry a kolekcie, ktoré nedávno rozšírili sortiment výrobného družstva. „Priestor je charakteristický symbiózou čistých jednoduchých línii v kontraste so surovými materiálmi priznaného sivého betónu na stenách, podlahe a bielom strope. Je to reflexia a odkaz na štruktúru dreva, ktorá tiež vyniká pri jeho kvalitnom spracovaní,“ vysvetľuje architekt Michal Seman, autor konceptu predajne. „Masívny dubový nábytok, ako výsledok prepracovaných detailov v prírodných farbách, je v kontraste s jednoduchým čistým strohým priestorom, v ktorom akcentujú drsné plochy betónu,“ dodáva Michal Seman.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 155
  2. Každý piaty zomrie 8 906
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 775
  4. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 7 808
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 801
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 733
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 509
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 853
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 10 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 10 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu