Piatok, 23. október, 2020 | Meniny má AlojziaKrížovkyKrížovky

Známe tváre zmenili zdravotnú poisťovňu. Prečítajte si prečo

Už len dva pracovné dni zostávajú na zmenu zdravotnej poisťovne.

Oslovili sme známe osobnosti aj neznámych ľudí. Všetkým sme položili dve rovnaké otázky.

1. Čo čakávate od svojej zdravotnej poisťovne?

2. Ste spokojný/á so svojou súčasnou zdravotnou poisťovňou?

Matej Tóth, olympijský víťaz v chôdzi na 50 km

1. Predovšetkým zabezpečenú kvalitnú zdravotnú starostlivosť bez dlhých poradovníkov či obmedzení. Pre mňa osobne je veľmi dôležitá aj komunikácia, jednoduchý prístup k informáciám.

2. Som veľmi spokojný. Po dlhom období som pred rokom zmenil zdravotnú poisťovňu a neľutujem. Naopak. Až v Dôvere som pochopil, čo je to moderná inštitúcia, nadštandardná komunikácia, využívanie digitálnych technológií. Počas tohto obdobia som sa nestretol ani s náznakom negatívnej skúsenosti.

Marián Labuda, herec

1. Že sa bude o mňa starať. A ona sa stará veľmi dobre.

2. Som veľmi spokojný. Stará sa o mňa tak ako si predstavujem, dokonca, keď si vyzdvihnem nejaký liek v lekárni, hneď dostanem esemesku. Dôvera je zdravotná poisťovňa na úrovni.

Ondrej Gallo, správca Nadácie pre deti Slovenska

1. Ako úplný základ očakávam dobre poskytnutú službu. To znamená, že viem všetko riešiť rýchlo a bez zbytočných komplikácií. Zároveň chcem mať prehľad o tom, akým spôsobom sa využíva zdravotné poistenie, ktoré si platím. A samozrejme, zaujíma ma aj, ako sa poisťovňa správa nad rámec svojho biznisu - smerom k svojim klientom i v rámci spoločenskej zodpovednosti.

2. So svojou aktuálnou poisťovňou spokojný nie som, a preto som sa rozhodol urobiť zmenu. Poisťovňu Dôvera som si vybral z niekoľkých dôvodov. Ten hlavný je dobrý servis - od manželky viem, ako funguje aplikácia, cez ktorú viem s poisťovňou bezproblémovo komunikovať a mám prehľad o platbe za každý jeden zdravotný úkon. Ďalším dôvodom je, že poisťovňa nevníma ako klienta iba mňa, ale celú našu rodinu.

MUDr. Viktória Verebesová, všeobecná lekárka pre dospelých

1. Od svojej zdravotnej poisťovne očakávam presne takú starostlivosť, akú som našla v Dôvere. Doslova mi ponúka dôveru, profesionalitu, bezpečie pre seba a rodinných príslušníkov. Nielen zdravotné poistenie, teda vyšetrenie a liečbu, ale aj množstvo zdravotníckych doplnkových služieb. Napríklad stomatologický program, vrátenie doplatkov za lieky, zľavy v kúpeľoch a na očkovania, skrátenie čakacích termínov na mamografii, objednávkový systém k lekárom a ďalšie. V neposlednom rade veľmi oceňujem starostlivosť o moje zdravie v prevencii, na ktoré ma upozorní či už SMS alebo mail.

2. Som s Dôverou nadovšetko spokojná. Svoje skúsenosti a svoj postoj k mojej poisťovni prezentujem priateľom a blízkym pri rozhovoroch veľmi často.

Michal Šaštinský, podnikateľ v oblasti IT

1. Očakávam, že ma nebude zbytočne zaťažovať papierovaním a bude v pozadí fungovať tak, aby som o tom ani nevedel. Pokiaľ je človek chorý alebo má choré dieťa, snaží sa hlavne uzdraviť a zdravotná poisťovňa by v tom mala pomôcť dôležitými informáciami o spôsobe liečby, výbere lekárov a liekov. Pri prevencii ma zasa má informovať, aké služby mám k dispozícii alebo som ich ešte nevyčerpal, aby so mnou ten život skutočne žila.

2. Som klientom Dôvery a som veľmi spokojný. Mám pocit, že Dôvera je skôr IT spoločnosť a nie zdravotná poisťovňa, pretože informácie o celej rodine mám plne k dispozícii online alebo v mobilnej aplikácii. Taktiež aj spôsob ich zobrazenia a možnosť kontroly podaní od lekárov človek veľmi ocení. Keďže je evidentné, že nemajú problém do takýchto systémov investovať a vedia analyzovať rôzne druhy dát, viem si predstaviť aj ďalšie inovatívne služby, ktoré zlepšia život nám všetkým.

Milan Kohani, živnostník

1. Od svojej zdravotnej poisťovne očakávam, že mi pomôže ochrániť jednu z najdôležitejších vecí pre človeka a to je ľudské zdravie. Ak máme zdravie, máme možnosť dosiahnuť všetko, po čom túžime. Preto si myslím, že mať silného partnera, keď ochorieme, je rovnako dôležité, ako naše zdravie.

2. Nakoľko som vystriedal viacero zdravotných poisťovní, mám možnosť porovnať ich kvalitu a prístup. Moja súčasná zdravotná poisťovňa Dôvera je jednoznačne najlepšia. Jej individuálny prístup mi pomohol vyriešiť bežné aj zložité životné situácie. Človek hľadá pre seba vždy to najlepšie, ja som to už našiel, tak načo to meniť?

Prihlášku je možné podať aj počas víkendu v takmer všetkých pobočkách zdravotnej poisťovne . Najrýchlejšie je podať prihlášku elektronicky , po jej vypísaní sa vám ozvú pracovníci poisťovne, aby si dohodli jej podpísanie.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami

Každý z nás môže zlepšiť svet dobrými skutkami - to je filozofia, na ktorej Orange postavil svoju vianočnú ponuku.

O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh

Helske vyrába na Spiši stopercentný slovenský produkt.