Mesto pravidelne mešká s úhradou dotácií pre Partizán Bardejov

Hoci mesto schválilo dotáciu pre správcu futbalového štadióna, ktorá má slúžiť na správu mestského majetku, neplatí ju načas.

Hoci mesto schválilo dotáciu pre správcu futbalového štadióna, ktorá má slúžiť na správu mestského majetku, neplatí ju načas, čím dostáva športový klub do náročnej situácie. Vedenie hovorí o pravidelných zmluvných pokutách, ktoré platia kvôli neschopnosti mesta posielať peniaze v zmluvnom termíne.

Podľa zmluvy o poskytnutí dotácie mestom má byť občianskemu združeniu Športový klub Partizán Bardejov uhrádzaná riadne schválená dotácia, v mesačnej výške 18 333€. Táto suma slúži na správu mestského majetku, teda štadióna. Uhrádzaná má byť vždy k 15. dňu v mesiaci. Podľa slov Stanislava Soroku, prezidenta futbalového klubu sa však tak dlhodobo nedeje a v posledných mesiacoch sa situácia ešte zhoršila. Vedeniu dokonca adresovali výzvu:

„Vedeniu mesta sme adresovali výzvu k riadnemu dodržiavaniu zmluvy o poskytnutí dotácie, ktorá nám bola odsúhlasená mestským zastupiteľstvom. Hoci má byť uhrádzaná v strede mesiaca, posielali nám to vždy až na konci. Naše zmluvy s dodávateľmi energií boli ale nastavené na dohodnutý dátum. Termín splatnosti mesto posúvalo svojvoľne a v posledných mesiacoch dokonca až v novom mesiaci. Napríklad septembrová platba nabehla na účet 11. októbra, uvádza Stanislav Soroka.

Táto platobná disciplína ich podľa jeho slov dostáva do pozície neplatiča. „Skúste nezaplatiť inkaso v danom mesiaci. Pravidelne kvôli tejto neschopnosti kompetentných platíme zmluvné pokuty z omeškania platieb dodávateľom, mesačne zhruba vo výške 50 €. Je to úplne zbytočná strata, ktorú nám spôsobuje mesto. Nie je možné ani plnohodnotne zabezpečovať služby, ktoré futbalový štadión potrebuje na svoju riadnu prevádzku“, vypočítava Soroka.

Občianske združenie požiadalo mesto o riadne úhrady schválených dotácií v nasledujúcich mesiacoch, inak budú ohrozené poskytované služby pre športový klub aj verejnosť a Bardejov môže prísť o plánované ligové zápasy. Nezávislý kandidát na primátora za tým vidí aj možnú schválnosť.

„Neviem, či je to schválnosť alebo len neschopnosť, ale musíme skoncovať s takýmito praktikami. Športy v Bardejove potrebujú oživiť a nie obmedzovať.“

Objednávateľ: Stanislav Soroka, Homolková 7, 085 01 Bardejov

Dodávateľ: Petit Press, a.s., divizia východ, o.z. letná 47, 040 01 Košice Ičo: 35790253

Vzťah k seniorom chce zmeniť výzvou

Predvianočný zhon je v plnom prúde a pri nákupoch zabúdame na starých rodičov.

Bangkok, Phuket, pláže, chrámy: Za 13 dní to naj z Thajska

Zážitkami nabitý poznávací zájazd vám predstaví všehochuť Thajského kráľovstva.

Moderný hotel, kde sa cítite ako doma

Obľúbený štvorhviezdičkový Hotel Impozant vo Valčianskej doline prešiel v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou.

Vedecká rada k 80. výročiu SvF STU v Bratislave

Vedecká rada k 80. výročiu začatia výučby v stavebníctve a geodézii