Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje

Bratislavčanov vo štvrtok pobúrila fotografia auta zaparkovaného na cyklotrase.

BRATISLAVA. Sociálnymi sieťami sa vo štvrtok začala šíriť fotografia z Dunajskej ulice v Bratislave. Na cyklotrase totiž zaparkovalo auto, ktoré niekto prekryl červeným kobercom potlačeným bielymi piktogramami bicykla. Dnes vyšlo najavo, že za touto iniciatívou stojí cyklokoordinátor hlavného mesta Andrej Martinka.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook Andrej Martinka zverejnil vysvetlenie svojho činu: „Môžeme vybudovať množstvo nových cyklotrás, ale jedine rešpektovanie dopravných predpisov reálne zvýši bezpečnosť.“ Týmto vyjadrením Martinka zároveň vyzýva ľudí k vzájomnej tolerancii na cestách.

V ďalšom príspevku opísal aj dôvody, ktoré ho viedli k takému ráznemu kroku, ako bolo prekrytie zle zaparkovaného auta kobercom. „Ako cyklokoordinátor mesta Bratislava som sa denne stretol s množstvom problémov,“ hovorí Martinka a na záver dodáva: „V mojom záujme je ich skutočne zlepšiť a práve preto som sa rozhodol kandidovať do Mestského zastupiteľstva mesta Bratislava ako nezávislý kandidát. Vďaka vašej podpore a mojim skúsenostiam to viem zmeniť k lepšiemu.“

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.