Utorok, 26. január, 2021 | Meniny má TamaraKrížovkyKrížovky

Vodič dostal jasný odkaz: Na cyklotrase sa neparkuje

Bratislavčanov vo štvrtok pobúrila fotografia auta zaparkovaného na cyklotrase.

BRATISLAVA. Sociálnymi sieťami sa vo štvrtok začala šíriť fotografia z Dunajskej ulice v Bratislave. Na cyklotrase totiž zaparkovalo auto, ktoré niekto prekryl červeným kobercom potlačeným bielymi piktogramami bicykla. Dnes vyšlo najavo, že za touto iniciatívou stojí cyklokoordinátor hlavného mesta Andrej Martinka.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti Facebook Andrej Martinka zverejnil vysvetlenie svojho činu: „Môžeme vybudovať množstvo nových cyklotrás, ale jedine rešpektovanie dopravných predpisov reálne zvýši bezpečnosť.“ Týmto vyjadrením Martinka zároveň vyzýva ľudí k vzájomnej tolerancii na cestách.

V ďalšom príspevku opísal aj dôvody, ktoré ho viedli k takému ráznemu kroku, ako bolo prekrytie zle zaparkovaného auta kobercom. „Ako cyklokoordinátor mesta Bratislava som sa denne stretol s množstvom problémov,“ hovorí Martinka a na záver dodáva: „V mojom záujme je ich skutočne zlepšiť a práve preto som sa rozhodol kandidovať do Mestského zastupiteľstva mesta Bratislava ako nezávislý kandidát. Vďaka vašej podpore a mojim skúsenostiam to viem zmeniť k lepšiemu.“

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Byť fit nielen v januári. Spoločnosť BILLA v novom e-booku radí zákazníkom, ako sa stravovať zdravo po celý rok.

9 h

V roku 2020 stúpol záujem o rizikové životné poistenie o takmer tretinu

12 h

Účinná prírodná tinktúra, ale aj jedinečný lokálny produkt, ktorý vyrába rodinný podnik spod Tatier už vyše 20 rokov.

22 h