Medzinárodný týždeň na EU v Bratislave

V Bratislave sa v rámci Medzinárodného týždňa, ktorý organizuje EU v Bratislave, stretnú profesori z celého sveta.

V Bratislave sa v rámci Medzinárodného týždňa, ktorý organizuje EU v Bratislave, stretnú profesori z celého svetaV Bratislave sa v rámci Medzinárodného týždňa, ktorý organizuje EU v Bratislave, stretnú profesori z celého sveta (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

BRATISLAVA 12. októbra 2018 – Ekonomická univerzita v Bratislave sa od pondelka 15. októbra do piatka 19. októbra stane už po siedmykrát hostiteľskou univerzitou projektu International Week. Projekt pomáha prepojiť výučbu a školenie pracovníkov partnerských univerzít s cieľom posilniť medzinárodnú a najmä bilaterálnu spoluprácu.

Hlavnou myšlienkou medzinárodného týždňa je však otvoriť brány predovšetkým pracovníkom partnerských univerzít, ako napríklad z Francúzska, Portugalska, Holandska, Nemecka, Poľska či dokonca Japonska. Tento rok sa medzinárodného týždňa zúčastnia zástupcovia zo 17 univerzít v Európe a Ázii. Vo svojich prednáškach a seminároch sa budú venovať odborným témam z oblasti makroekonómie, manažmentu, marketingu, bankovníctva i riadenia ľudských zdrojov. Hlavnou témou siedmeho ročníka Medzinárodného týždňa bude riešenie výziev komunikácie medzi kultúrami.

Medzinárodný týždeň je podporovaný z mobilitného programu Európskej komisie Erasmus+. EU v Bratislave sa pomocou tohto programu podarilo posilniť existujúcu spoluprácu a získať viaceré významné partnerstvá. „V minulom roku bolo naším cieľom napríklad rozšíriť tento projekt o nové univerzity z tretích krajín. Dnes môžeme hovoriť o úspechu, keďže sa nám podarilo získať finančnú podporu na mobilitnú spoluprácu s univerzitami v Kazachstane, Bhutáne, Maroku, či Japonsku,“ uviedol rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo.

Ekonomická univerzita si tak ako každý rok pre svojich hostí pripravila zaujímavý program. Počas celého týždňa pracovníci univerzít nebudú absolvovať iba projekty a tréningy, ale takisto sa budú môcť zapojiť aj do vyučovacieho procesu na rôznych fakultách EU. V minulosti sa ukázalo, že práve prednášky a workshopy patria k obľúbeným činnostiam hostí, ktorí si môžu počas projektu vymeniť zaujímavé postoje k odborným témam. Siedmy ročník sa koná pod záštitou japonského veľvyslanca na Slovensku J. E. pána Jun Shimmi, ktorý v deň otvorenia projektu vystúpi so svojím prejavom na pôde Ekonomickej univerzity. Okrem neho na úvod projektu pozdraví účastníkov aj rektor EU prof. Ferdinand Daňo.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie. EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi top 500 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, respektíve prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+.

Univerzita si pre svojich hostí pripravila program aj mimo školy. Účastníci si pozrú centrum Bratislavy a takisto neobídu ani historické mesto Trnava. V úplnom závere sa budú môcť účastníci projektu zúčastniť stretnutia so zástupcami jednej z najväčších svetových IT spoločnosti IBM priamo v sídle spoločnosti.

Zastúpenie štátov a univerzít

• Tokyo International University

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 701
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 622
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 714
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 993
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 720
  7. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 9 666
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 458
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 12 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

21 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

21 h
SkryťZatvoriť reklamu