Milan Lesňák: Vyhrať bez SMERU je možné i slušne!

Keď som vstupoval do volebnej kampane, vytýčil som si dva ciele.

PREČO STE SA ROZHODLI PRE SPOJENIE NEZÁVISLÝCHI KANDIDÁTOV?

Keď som vstupoval do volebnej kampane, vytýčil som si dva ciele. Jedným bolo priniesť na magistrát novú kultúru myslenia v prospech odborných a rozumných riešení pre Košice.

Tým druhým bolo spojiť nezávislé sily a vypočuť si volanie Košičanov, ktorí chcú zmenu. Myslím si, že bolo dosť straníckych trafík v našom meste, dosť bolo nekompetentnosti a prospechárstva vo vedení magistrátu. Pred dvomi rokmi som spojil nespokojných starostov. Pred rokom som spojil špičkových odborníkov Košíc, s ktorými sme postavili jasný program pre naše mesto. Dnes som pri spojení nezávislých kandidátov lebo tak, ako nechcem pokračovanie politiky Smeru, rovnako si neviem predstaviť, že dokáže koncepčne riadiť mesto kandidát pod diktátom 8 strán a ich lídrov z Bratislavy. To, čo naše mesto potrebuje, aby sa revitalizovalo po tých rokoch rozkrádania, je jasná vízia, komplexný program a politicky skúsený líder.

JE ALENA BAŠISTOVÁ TÝM SPRÁVNYM LÍDROM?

Je, pretože spojila nezávislých kandidátov na troch základných princípoch: odbornosť, transparentnosťajasné nie akejkoľvek spolupráci so smerom!Alena bola prvá, ktorá ma oslovila s možnosťou spojenia nezávislých síl. Tým, že ju osobne poznám viac ako 15 rokov, má za sebou reálne výsledky a vyzná sa v politike, verím, že má najväčšie šance na výhru. V tom jej budeme so svojim tímom maximálne nápomocní. Som rád, že na výzvu Aleny reagoval kladne aj Miro Špak, Ján Dečo a Richard Havrila, ktorí prinášajú do tohto tímu reálne skúsenosti z poslaneckej lavice mestského zastupiteľstva a veľa skvelých sviežich nápadov pre silnejšie a slušné Košice.

AKO VNÍMATE OHLASY OBYVATEĽOV KOŠÍC NA TOTO SPOJENIE?

Vnímam hlasy z košických ulíc a sledujem realitu týchto dní. 13 kandidátov prinieslo veľkú neistotu pre voliča. Vnímam to veľmi pozorne a tam, kde je záujem a priestor, poskytujem argumenty k nášmu rozhodnutiu. Rovnako však vnímam aj ataky zo strany našich oponentov, ktorí miesto toho, aby sústredili svoje sily v prospech svojho kandidáta, realizujú svoje náletové útoky na sociálnych sieťach a robia to, čo im ide najlepšie – deštrukcia.

PREČO STE NEPODPORILI JAROSLAVA POLAČEKA?

Jednoducho mu neverím. Ani jeden človek z môjho tímu nespomenul toto meno k možnej spolupráci. Veľmi si vážim jeho zapálenie pre vec a to, že ako aktivista spolu so svojim tímom poukazuje na prešľapy magistrátu, ale mám pochybnosti, že toto na výkon primátora stačí. Chýba mi u neho jasná vízia, nezávislosť a viac diplomacie pri hľadaní riešení.

AKÝ JE VÁŠ ODKAZ VOLIČOM, KTORÝCH STE SVOJIM ROZHODNUTÍM PREKVAPIL?

V spojení nezávislých kandidátov som našiel najväčší prienik spoločných hodnôt, politických skúseností a šancu na víťazstvo zdravého rozumu. Odkaz pre mojich voličov a sympatizantov je jednoduchý - politika je umenie možného a ja som si dnes istý, že jedine v tejto kombinácii nezávislých dokážem presadiť najviac z nášho rozumného a odborného programu pre Košice.

Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu

Program Zelené oázy už dvanásť rokov podporuje zaujímavé projekty z oblasti životného prostredia

Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!

Najväčší počet realitných obchodov tvoria predaje nehnuteľností určených na bývanie.

Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?

Televízory s 8K rozlíšením sú už aj na Slovensku. Oplatí sa do nich investovať alebo ešte treba počkať, ako sa vyvinie trh?

EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!

Spoločnosť EY vyhlásila trinásty ročník súťaže. V čom spočíva jej prínos?