Kto je dlhoročným nepriateľom Jany Vaľovej?

A za kým tento jej nepriateľ stojí v týchto komunálnych voľbách?

Spor o teplo je v Humennom témou číslo jeden. Doposiaľ nie je známe, koho podporuje v komunálnych voľbách protistrana, pretože by to danému kandidátovi ubralo politické body. Odstúpenie kandidáta Petra Pipáka (SNS) v prospech Miloša Merička, ktorému podporu vyjadril aj bývalý primátor Vladimír Kostilník, by mohlo niečo nasvedčovať. Ďalšou indíciou by mohli byť ľudia v jeho tíme, ľudia spájaní so spoločnosťou Energobyt Humenné s.r.o. Tá bola v minulosti spoločníkom v Humenskej energetickej spoločnosti, s.r.o. Hlavným predmetom činnosti spoločnosti je nákup, distribúcia, predaj tepla a teplej úžitkovej vody konečným spotrebiteľom v meste Humenné. Humenskú energetickú spoločnosť, s.r.o. vlastnia v súčasnosti len dvaja spoločníci, a to mesto Humenné (33 %) a CHEMES, a. s. Humenné (67 %).

História

Humenská energetická spoločnosť, s.r.o. vznikla v roku 1996 ako spoločný podnik za účasti výrobcu tepla CHEMES, a. s. Humenné, vlastníka rozvodov systému centrálneho zásobovania teplom mesta Humenné a správcu tepelných rozvodov Energobytu Humenné s. r. o. Hlavným zámerom vzniku tejto spoločnosti bolo spoločne koordinovať prevádzku a ďalší rozvoj Systému centrálneho zásobovania teplom v Humennom, a to od samotnej výroby tepla až po jeho distribúciu ku konečnému odberateľovi (obyvateľstvo, inštitúcie a firmy pôsobiace v meste Humenné).

Na stránke Humenskej energetickej spoločnosti sa uvádza, že v rokoch 2011 - 2016 - vlastník tepelných rozvodov, teda mesto Humenné, nedodržuje nájomnú zmluvu - zastavil investície do rekonštrukcie tepelných rozvodov CZT.

• mesto neinvestuje do obnovy svojho majetku – tepelných rozvodov v meste Humenné
    • zhoršovanie fyzického stavu rozvodov tepla v meste, rast havárií a porúch, rast tepelných strát v rozvodoch
    • nájomné, ktoré HES platí za prenájom tepelných rozvodov mesto Humenné používa na iné účely a nevracia ho do Systému CZT.

Nedajme sa zatiahnuť do mocenského boja

Keďže v roku 2020 vyprší zmluva na prenájom tepelných rozvodov, ktorých vlastníkom je mesto Humenné, je boj o primátorské kreslo intenzívnejší práve medzi mestom Humenné a dodávateľom tepla.

Primátor je povinný sledovať záujmy Humenčanov tak, aby dopady z tohto sporu, nemali v konečnom dôsledku dopad práve na občana a jeho peňaženku, pretože mesto vedie aj súdny spor v tejto záležitosti. Mesto má mať dosah na svoj majetok, má kontrolovať, čo sa s jeho majetkom deje, či v akom objeme dochádza k jeho obnove.

Na jednej strane v tejto záležitosti stojí SMER-SD na čele so súčasnou primátorkou Janou Vaľovou a na druhej strane, človek ktorý sleduje taktiež svoje podnikateľské záujmy, len otázkou je cez koho.

Strana SMER-SD je známa mnohými mediálnymi kauzami a aj Humenčania už vedia, ako sa v Humennom gazduje s mestskými peniazmi. Síce pod rúškom, že dôležitý je občan, ale tomu stačia aj omrvinky. Dôležité sú biznis záujmy politikov vládnej strany SMER-SD.

Ponuku a odkaz vzdať sa v prospech Miloša Merička som dostala aj ja, ale odmietam sa zapájať do týchto politicko-biznisových hier. Verím, že dozrel čas na to, aby mesto Humenné riadil človek, na ktorého nie je napojená žiadna podnikateľská skupina, žiadne politické strany, nestoja za ním žiadni humenskí biznismeni či ľudia čakajúci na akékoľvek výhody. Rozhodla som sa kandidovať za politickú stranu NÁRODNÁ KOALÍCIA (stojí na 3 pilieroch – národnom, kresťanskom, sociálnom), ktorej som predsedníčkou a zároveň štatutárnym zástupcom, teda nemusím nikomu nado mnou skladať účty, jedine ľudom, členom, sympatizantom a všetkým Humenčanom, ak mi dajú dôveru robiť veci lepšie a v ich prospech. Argument, že by som mala byť najprv poslankyňou MsZ a až potom sa uchádzať o primátorsky post nie je na mieste. To ako funguje mestské zastupiteľstvo som mala možnosť spoznať, bola som prítomná na mnohých rokovaniach. Z môjho pohľadu sú dôležité skúsenosti a prax, pretože primátor má byť v prvom rade človek, manažér, ktorý pozná procesy financovania, verejného obstarávania, riadenia a podobne. Tieto skúsenosti som nadobudla na odbore kontroly, pod ktorý spadali okrem iného aj tieto procesy v rámci sústavy inšpekcie práce (celoslovenská pôsobnosť). Ja sa nevzdám, ak som šla do boja, tak to dotiahnem do konca a so mnou aj môj tím. Rozhodnete Vy!

Preto sa nedajte vtiahnuť do večného BOJA v súvislosti s cenou tepla. Dosť bolo robenia si rukojemníkov z Humenčanov a možno dozrel čas, dať priestor tým, ktorí nesledujú podnikateľské záujmy, svoj osobný prospech, ale ktorí konečne chcú, aby HUMENČANIA boli na PRVOM MIESTE!

Ing. Slavěna Vorobelová

(kandidátka na primátorku mesta Humenné a poslankyňu MsZ)

• 37 rokov, v súčasnosti predsedníčka politickej strany Národná koalícia, gréckokatolícke vyznanie, 36 rokov s trvalým pobytom na Mierovej ulici v Humennom
  • 5 rokov riaditeľka kancelárie GR a kontroly, Národný inšpektorát práce
  • v rokoch 2011/2012 hovorkyňa Mestského úradu v Humennom
  • 4 roky hovorkyňa Národného inšpektorátu práce
  • pracovala aj v súkromnej sfére na pozícii hiring/marketing manager, skúsenosti získala aj v Slovak Business Agency
  • vysokoškolské štúdium absolvovala na Ekonomickej fakulte Západočeskej univerzity v Plzni, ako aj v Taliansku na Facoltà di economia, Università degli Studi di Verona
  • rozpráva plynule anglicky, taliansky, rusínsky, dorozumie sa rusky, nemecky, poľsky

Priority Slavěny Vorobelovej

Kandiduje spolu s ďalšími kandidátmi foto

Objednávateľ: NÁRODNÁ KOALÍCIA, Račianska 1571/66, 83102 Bratislava-Nové Mesto, IČO: 42359741, DIČ: 212405349

Dodávateľ: Petit Press, a.s., divizia východ , o.z, Letná 47, 040 01 Košice Ičo: 35790253

Ľudia si už neuvedomujú, že ich svet nekončí na vlastnom prahu

Program Zelené oázy už dvanásť rokov podporuje zaujímavé projekty z oblasti životného prostredia

Kupujete alebo predávate byt? Týchto 5 vecí si skontrolujte!

Najväčší počet realitných obchodov tvoria predaje nehnuteľností určených na bývanie.

Televízor s 8K rozlíšením je realitou. Kúpiť či čakať?

Televízory s 8K rozlíšením sú už aj na Slovensku. Oplatí sa do nich investovať alebo ešte treba počkať, ako sa vyvinie trh?

EY Podnikateľ roka: hľadáme slovenské príbehy!

Spoločnosť EY vyhlásila trinásty ročník súťaže. V čom spočíva jej prínos?