Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku!

Odborári budú zbierať podpisy k petícii o dôchodku pred volebnými miestnosťami.

Od júla už odborári z OZ KOVO spolu s ďalšími odborovými zväzmi nazbierali pod petíciu viac ako 182.000 podpisov, no na to, aby bolo vyhlásené referendum v tejto veci, potrebujú ešte raz toľko podpisov. V sobotu sa preto chystajú vyslať svojich zástupcov do volebných okrskov. Ak pred vašou volebnom miestnosťou nenájdete zástupcov odborov a chcete petíciu podpísať, kliknite na stránku peticie.com alebo si petičné hárky nájdite na stránke ozkovo.sk .

„Vďaka voľbám máme možnosť mobilizovať ľudí a presvedčiť ich, aby sa sami postarali o to, že nebudú musieť pracovať dlhšie ako do 64 rokov. Dnes túto istotu nemajú a v budúcnosti sa môže pokojne stať, že tí, ktorí sú dnes hybnou silou našej ekonomiky, teda tridsiatnici a štyridsiatnici, pôjdu do dôchodku vo veku 68, respektíve 65 rokov. Toto si najmä pri ľuďoch, ktorí ťažko pracujú, nevieme predstaviť. Iné štáty, napríklad aj v našom susedstve, už odvahu na dôchodkový stop našli. U nás sa o tom začalo hovoriť až minulý rok, keď sme spustili prvýkrát petíciu,“ vysvetľuje predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna.

Aj v parlamente sa po našej minuloročnej snahe objavil návrh ústavného zákona o hornej hranici odchodu do dôchodku na 64 rokov, no aj keď v septembri v prvom čítaní prešiel, v októbri o tom poslanci nehlasovali a najbližšie sa rozhodne zrejme až na konci novembra. „Istota, že návrh prejde cez poslancov však nie je, preto vyzývame ľudí, aby rozhodli sami a podpísali petíciu,“ povedal Machyna.

Nádcha za volant nepatrí. Môže pôsobiť ako alkohol

Šoférujete, aj keď máte nádchu alebo ste prechladnutí? Ohrozujete seba aj iných.

Ľadový expres dopraví ľudí za lyžovačkou bez prestupov

Turistov tento rok prepravia štyri mimoriadne expresy do rekreačných oblastí.

Relaxačná zóna v záhrade

Investíciu do záhradného posedenia nebudete určite ľutovať. Je to skvelé miesto pre pohostenie návštevy, alebo nerušený odpočinok

TRUCK režim zdarma pro autokameru s navigaciou MiVue Drive 60 LM

Zadajte si parametre (veľkosť, hmotnosť) vášho vozidla alebo karavanu a Mio vám spočíta ideálnu trasu a ešte natočí priebeh jazdy!