Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku!

Odborári budú zbierať podpisy k petícii o dôchodku pred volebnými miestnosťami.

Od júla už odborári z OZ KOVO spolu s ďalšími odborovými zväzmi nazbierali pod petíciu viac ako 182.000 podpisov, no na to, aby bolo vyhlásené referendum v tejto veci, potrebujú ešte raz toľko podpisov. V sobotu sa preto chystajú vyslať svojich zástupcov do volebných okrskov. Ak pred vašou volebnom miestnosťou nenájdete zástupcov odborov a chcete petíciu podpísať, kliknite na stránku peticie.com alebo si petičné hárky nájdite na stránke ozkovo.sk .

„Vďaka voľbám máme možnosť mobilizovať ľudí a presvedčiť ich, aby sa sami postarali o to, že nebudú musieť pracovať dlhšie ako do 64 rokov. Dnes túto istotu nemajú a v budúcnosti sa môže pokojne stať, že tí, ktorí sú dnes hybnou silou našej ekonomiky, teda tridsiatnici a štyridsiatnici, pôjdu do dôchodku vo veku 68, respektíve 65 rokov. Toto si najmä pri ľuďoch, ktorí ťažko pracujú, nevieme predstaviť. Iné štáty, napríklad aj v našom susedstve, už odvahu na dôchodkový stop našli. U nás sa o tom začalo hovoriť až minulý rok, keď sme spustili prvýkrát petíciu,“ vysvetľuje predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna.

Aj v parlamente sa po našej minuloročnej snahe objavil návrh ústavného zákona o hornej hranici odchodu do dôchodku na 64 rokov, no aj keď v septembri v prvom čítaní prešiel, v októbri o tom poslanci nehlasovali a najbližšie sa rozhodne zrejme až na konci novembra. „Istota, že návrh prejde cez poslancov však nie je, preto vyzývame ľudí, aby rozhodli sami a podpísali petíciu,“ povedal Machyna.

Modesta Real Estate úspešne sprostredkovala obchodnú transakciu

Modesta Real Estate asistovala pri akvizícii pozemku v developerskom projekte Mountpark o rozlohe asi 90.000 m² v Madride.

Už viete, čo spravíte s ojazdenými, letnými pneumatikami?

Teplota vonku pomaly, ale isto klesá. Pre motoristov to znamená myslieť na prezutie letných pneumatík za zimné.

Z Park Avenue do Parku pod Kolibou

Už takmer sto rokov zdobia vrchné poschodia obytných domov luxusné penthousové byty.

Viete, ako dlho trvá laserová operácia očí?

Ľahnúť si pod skalpel si vyžaduje odvahu. Ak ide o oči, sme ešte opatrnejší. Čo však v prípade, že vás operatér operuje laserom?