Rozhodnite v sobotu o starostoch aj o svojom dôchodku!

Odborári budú zbierať podpisy k petícii o dôchodku pred volebnými miestnosťami.

Od júla už odborári z OZ KOVO spolu s ďalšími odborovými zväzmi nazbierali pod petíciu viac ako 182.000 podpisov, no na to, aby bolo vyhlásené referendum v tejto veci, potrebujú ešte raz toľko podpisov. V sobotu sa preto chystajú vyslať svojich zástupcov do volebných okrskov. Ak pred vašou volebnom miestnosťou nenájdete zástupcov odborov a chcete petíciu podpísať, kliknite na stránku peticie.com alebo si petičné hárky nájdite na stránke ozkovo.sk .

„Vďaka voľbám máme možnosť mobilizovať ľudí a presvedčiť ich, aby sa sami postarali o to, že nebudú musieť pracovať dlhšie ako do 64 rokov. Dnes túto istotu nemajú a v budúcnosti sa môže pokojne stať, že tí, ktorí sú dnes hybnou silou našej ekonomiky, teda tridsiatnici a štyridsiatnici, pôjdu do dôchodku vo veku 68, respektíve 65 rokov. Toto si najmä pri ľuďoch, ktorí ťažko pracujú, nevieme predstaviť. Iné štáty, napríklad aj v našom susedstve, už odvahu na dôchodkový stop našli. U nás sa o tom začalo hovoriť až minulý rok, keď sme spustili prvýkrát petíciu,“ vysvetľuje predseda Rady OZ KOVO Emil Machyna.

Aj v parlamente sa po našej minuloročnej snahe objavil návrh ústavného zákona o hornej hranici odchodu do dôchodku na 64 rokov, no aj keď v septembri v prvom čítaní prešiel, v októbri o tom poslanci nehlasovali a najbližšie sa rozhodne zrejme až na konci novembra. „Istota, že návrh prejde cez poslancov však nie je, preto vyzývame ľudí, aby rozhodli sami a podpísali petíciu,“ povedal Machyna.

Odborná exkurzia po vodných stavbách v Českej republike

Odborná exkurzia študentov SvF STU po vodných stavbách v Českej republike

Diskusný stôl na tému Energetická certifikácia budov

Slovenská komora stavebných inžinierov v spolupráci so Stavebnou fakultou STU pozývajú na diskusiu s Arch. Dipl. Ing. S. Dukátom

Druhy ochranných známok

Keď sa povedia druhy ochranných známok veľa ľudí napadne ihneď slovné, obrazové, kombinované prípadne trojrozmerné.

OMV má riešenie na neohlásených kuriérov

OMV teraz ponúka možnosť nechať si poslať balíček na čerpaciu stanicu.