Moji milí Košičania, voľme s citom, voľme správne

Moji milí Košičania,

voľme s citom, voľme správne.

Blížia sa voľby, deň, kedy všetci spolu rozhodneme, čo sa s našim mestom bude diať ďalej. Posledných osem rokov znamenalo pre Košice posun v jednej oblasti – gradujú spory medzi Smerom a aktivistami, problémy sa riešia na uliciach, v krčmách a doma v obývačkách. Mesto zatiaľ stagnuje a v rebríčku transparentných miest sú Košice - druhé najväčšie mesto Slovenska, metropola východu - na 62. mieste! Parkovné platíme ďalej, lebo súčasné vedenie mesta nedokázalo rozhodnúť, čo ďalej so zmluvou so súkromnou firmou EEI, ktorá od nás vyberá parkovné. Mesto má obrovské dlhy, ktorých splatnosť bude musieť riešiť až nové vedenie. Seniori čakajú roky na umiestnenie v sociálnych zariadeniach, namiesto futbalovej arény máme iba dieru v zemi, asociáli a bezdomovci sa potulujú a žobrú po uliciach, množia sa nelegálne skládky a osady. Mesto nekomunikuje s ľuďmi, aktivisti vykrikujú na uliciach, mestské časti majú minimum právomocí a ešte aj o kosení trávnikov rozhoduje magistrát.

Áno, všetci máme radi Košice a preto tu žijeme. Ak však chceme, aby sa nám tu žilo lepšie, aby naše deti nechceli z rodného mesta odchádzať za prácou, aby mladé rodiny mali od mesta dostatočnú podporu a starší Košičania istotu, že o nich bude v prípade potreby postarané, musíme voliť zmenu. Ak chceme, aby boli naše Košice moderným a bezpečným mestom, musíme voliť zmenu.

Na primátora kandiduje veľa kandidátov, nie všetci to myslia vážne, nie všetci to robia s úprimným úmyslom pomôcť. Ja Vám ponúkam svoje skúsenosti, riešenia, odhodlanie a ochotu plne sa venovať práci primátora. Košice si už zaslúžia slušného pravicového primátora bez káuz. 10. novembra sa nám to môže spolu podariť!

Viliam Novotný

www.somkosican.sk

Zadávateľ: Viliam Novotný, Fatranská 1/C, 040 11 Košice

Objednávateľ: LEAK s.r.o., Mudroňova 57, 811 03 Bratislava, IČO: 47176725

Vyberáme správny názov firmy

Výber vhodného a správneho názvu firmy patrí medzi prvé kroky, pred založením s.r.o.

4 konkrétne tipy, ako získať peniaze na rozvoj podnikania

Financovať svoju firmu nemusíte len z vlastného.

Cena elektriny rastie, čo to znamená pre firmy?

O vývoji cien hovorí Marián Ponechal, vedúci propozícií a analýz ZSE Energia.

Manažment a svet v pohybe, výzvy, príležitosti a hrozby

Opäť vyše 150 odborníkov zo 4 svetadielov z 20 štátov sa zišlo na ďalšej pravidelnej vedeckej konferencii Fakulty manažmentu PU.