Schránkové firmy – podvody či legálne podnikanie ?

Čo je schránková firma ? Väčšinou ide o firmu (s.r.o.) Ktorá ma prenajaté virtuálne sídlo.

schrankove firmy

Čo je schránková firma ? Väčšinou ide o firmu (s.r.o.) Ktorá ma prenajaté virtuálne sídlo a reálne na registračnom sídle nepodniká ani sa tam nenachádza.

Schránkové firmy sú často médiami označené za podvodné firmy, ktoré boli založené len za účelom finančného podvodu (krátenie dane, založené len za účelom vyhratia tendru a pod.)

Schránková firma má na slovensku zlé meno, automaticky sa spája s finančnými podvodmi, môžu zato firmy ktoré obchodovali so štátom ako napr. Váhostav, skytoll alebo towercom.

Radi by sme vám vysvetlili že, nie každá schránková firma je automaticky založená len kvôli finančným podvodom. Je to také iste tvrdenie ako keby sme povedali že predavačka v trafike je vrah lebo predáva cigarety.

Je nereálne každú schránkovú firmu označiť ako podvodnícku. Spomeňte si na prípad stavebnej firmy váhostavu, firma bola schránková, v minulých rokoch sa nedala zistiť vlastnícka štruktúra, nevyplatili živnostníkov peniaze. Podľa pravidla médií by mala byť potom každá stavebná firma označená ako podvodnícka ? Nie je to tak samozrejme, takže každú novú schránkovú firmu nemôžme označiť ako podvodnícku.

Čo je to virtuálne sídlo ? Prečo to ľudia využívajú ?

Je veľa firiem ktoré nepotrebujú reálne kancelárie, a vlastníci týchto firiem nechcú mať zverejnenú adresu svojho bydliska, je to z dôvodu anonymity a rôznych iných dôvodov. Tieto firmy preto využívajú službu virtuálne sídlo. Veľa podnikateľov nepotrebuje reálne kanceláriu, fungujú z domu teda ako home office, podnikajú na „cestách“ alebo chodia za klientmi priamo a nepotrebujú reálne kanceláriu.

Pravé takíto podnikatelia využívajú službu virtuálne sídlo.

Ďalší dôvod prečo sa rozhodnúť pre službu, je šetrenie financií, ušetríte až 85% výdavkov v porovnaní s prenájmom kancelárie. Zo začiatku podnikania chcete mať výdavky čo najmenšie, pochopiteľne, začiatky bývajú ťažšie.

Ďalší dôvod je zaujímavý pre zahraničné firmy, potrebujú tu mať sídlo napr. Z dôvodu zamestnania ľudí, ale kancelárie nepotrebujú lebo riadia biznis z druhého štátu. Podľa obchodného zákonníka musí mať každá spoločnosť registračné sídlo.

Veríme že vás názor na schránkové firmy sa zmenil.

Superbaktéria zatvorila časť nemocnice, lieky na ňu nie sú

Len 300 km od Slovenska skončila v nemocnici pacientka so superbaktériou, voči ktorej nefungujú žiadne antibiotiká.

Tip na výlet: Romantický zámoček a červené víno v Maďarsku

Červené víno chutí najlepšie v 200-ročnej pivnici priamo z rúk vinára.

Ako dobre poznáte tieto svetové ikonické značky?

Sú známe a predsa skrývajú tajomstvá

Slovákom na účtoch leží 17 miliárd. Ako ich zhodnotiť?

Investovať sa dá aj bez strachu.