Atos ukázal praktické využitie moderných technológií

Spoločnosť Atos, globálny líder v digitálnej transformácii predviedla najmodernejšie trendy a ich využitie v reálnej prevádzke.

Bratislava, Jasná 8. novembra 2018 - Spoločnosť Atos, globálny líder v digitálnej transformácii, na svojej konferencii predviedla najmodernejšie trendy a ich využitie v reálnej prevádzke. Odborníci spoločnosti Atos i jej partnerov na Technologickom fóre 2018 ukázali, ako moderné riešenia menia tvár celých odvetví. Hostia si počas podujatia v Jasnej vypočuli, kde sa reálne uplatní internet vecí, ako môžu firmy bezpečne komunikovať, či prečo sa oplatí uvažovať nad kontajnerizačnými systémami. Technologické fórum už viac ako štvrťstoročie spája myšlienkových lídrov, technologických a akademických profesionálov i IT expertov.

Misiou Atosu je pomôcť podnikom, firmám, či spoločenstvám s transformáciou do digitálnej budúcnosti,“ povedal Martin Sůra, generálny riaditeľ Atos IT Solutions and Services. „V podstate všetko, čo robíme, súvisí s týmto poslaním. Máme veľké šťastie, že na Slovensku máme silné tímy, ktorých odbornosť a skúsenosti presahujú stredoeurópsky región, či už sú to oblasti virtuálnej reality a digitálneho obsahu, biometrie alebo trebárs bezpečnosti,“ povedal.

Servery na maximum

Inovácie ťahajú firmy vpred, no musia byť efektívne. Jedným zo spôsobov, ako maximalizovať využitie serverov, sú kontajnerizačné systémy.

Kontajner je izolované prostredie, ktoré obsahuje aplikáciu spolu so všetkými závislosťami, potrebnými pre jej beh. Viete si ju v kontajnerizačnom systéme spustiť mnohokrát a naškálovať si ju presne podľa vašich potrieb," vysvetľuje princíp systému Docker Adela Bobovská, systémová administrátorka v spoločnosti Atos. Kontajnery v rámci systému zdieľajú výpočtový výkon servera, ktorého využitie sa tak maximalizuje. Atos na Technologickom fóre na konkrétnych príkladoch ukázal, v čom spočíva sila Dockeru a ako skutočným firmám pomohol k efektívnejšej prevádzke.

Ako využiť IoT

Internet vecí už nie je len teóriou. Práve reálnemu využitiu sa venuje európsky výskumný projekt HORIZON 2020 - Monica - Management of Networked IoT Wearables. Na konferencii sa hovorilo o konkrétnom využití dát získavaných z rôznych technických zariadení pre prevádzku masových kultúrnych a hudobných podujatí. Prezentácia predstavila aj univerzálne využitie nasadenia týchto moderných technológií využívajúcich inteligentné spracovanie veľkého objemu dát v ďalších sektoroch.

Atos Slovensko je členom konzorcia a partnerom projektu v oblasti Integrácie a Infraštruktúry, ktoré sa zaoberá praktickou implementáciou moderných technológií pre priemysel i služby.

Bezpečnosť v kyberpriestore

Kybernetický priestor je dnes pre nepripravených hrozbou. Atos na Technologickom fóre predstavil riešenia, ktoré firmám umožnia komunikovať s väčšou dôverou.

Riešenie Hoox umožní podnikom, úradom alebo firmám komunikovať skutočne bezpečne,“ predstavil službu i zariadenia Tomáš Hlavsa, odborník na bezpečnosť spoločnosti Atos IT Solutions and Services. „Jeho princípom je kontrolované prostredie. Zariadenie obsahuje len schválené a overené aplikácie, zákazník má navyše plnú kontrolu nad tým, čo sa v zariadení nachádza, čo doňho prichádza alebo z neho odchádza,“ vysvetlil.

Pod kontrolou je aj výmena dát - tie putujú výhradne cez servery Atosu alebo priamo zariadenia zákazníka, ktorý tak má úplný prehľad kto a kedy k ním pristupuje.

Kvantové počítače i virtuálna realita

Technologické fórum tento rok prinieslo aj živú diskusiu o budúcnosti kvantových počítačov. Vývoj v tejto oblasti prudko hýbe dopredu, výskumníkom z celého sveta je k dispozícii viacero počítačov na vedecké projekty. Atos prevádzkuje kvantový simulátor Quantum Learning Machine, ktorý dokáže efektívne simulovať 30-40 qubitov, čím zatiaľ prekonáva všetky „skutočné“ kvantové počítače.

Návštevníci konferencie sa mohli zoznámiť aj s využitím virtuálnej reality v praxi. Mohli si pozrieť detailnú ukážku práce s virtuálnymi súčiastkami či nástrojmi i test pracovného postupu. Okrem obsahu pre firmy Atos dodáva aj vzdelávací obsah pre virtuálnu realitu pre školy.

O Atos

Atos so svojimi 120 000 zamestnancami v 73 krajinách a ročným obratom vo výške 13 miliárd EUR je globálnym lídrom v digitálnej transformácii. Skupina je európskou jednotkou v cloude, kybernetickej bezpečnosti a vysoko výkonnej výpočtovej infraštruktúre (High Performance Computing. Prostredníctvom svojej Digital Transformation Factory poskytuje end-to-end orchestrovaný hybridný cloud, riešenia pre Big Data, Business Applications a riešenia digitálneho pracoviska (Digital Workplace), rovnako ako aj transakčné služby prostredníctvom Worldline, európskeho lídra v oblasti platobných služieb.

Vďaka vysokej technologickej odbornosti a znalostiam priemyselných odvetví, Atos podporuje digitálnu transformáciu svojich klientov naprieč všetkými obchodnými odvetviami.

Atos začal pôsobiť na Slovensku po akvizícii spoločnosti Siemens IT Solutions and Services v októbri 2010 pod menom Atos IT Solutions and Services, s.r.o. Atos Slovensko dosiahol v roku 2016 čistý obrat 68 897 065 EUR a zamestnáva 304 zamestnancov v Bratislave, Prievidzi, Košiciach a Banskej Bystrici.

Skupina Atos je celosvetovým technologickým partnerom Olympijských a Paralympijských hier a pôsobí pod značkami Atos, Atos Syntel, Unify a Worldline. Atos je kótovaný na burze cenných papierov CAC40 Paris.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  7. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 700
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 528
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 529
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 691
  5. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 10 299
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 991
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 692
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 429
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 11 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

20 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

20 h
SkryťZatvoriť reklamu