Nákupná cena dlhopisov bude čoskoro najnižšia v roku

Cena dlhopisov s fixným výnosom 6,6 % p.a. klesne pod nominálnu hodnotu.

Skúsení investori už vedia, že najvýhodnejšie býva nakúpiť dlhopisy pred dátumom pravidelnej výplaty výnosu. Vtedy sa totiž nakupujú za cenu nižšiu, ako je ich nominálna hodnota a najnižší je aj nákupný poplatok, ktorý sa vyrátava ako percento z nákupnej ceny.

Proxenta prináša niekoľko emisií vlastných dlhopisov, ktorých fixné výnosy sa aktuálne pohybujú až do 6,6 percenta ročne . Niektoré z týchto dlhopisov majú najbližšiu výplatu výnosu 31. 12. 2018 a ich nákupná hodnota klesne pod nominálnu hodnotu presne mesiac pred týmto dátumom.

Investície do kvalitných korporátnych dlhopisov sú medzi slovenskými investormi obľúbené. Oslovuje ich najmä fixný výnos, ktorý je vyplácaný najčastejšie na ročnej báze. Pri investícii vyššej ako stotisíc eur klient Proxenty získava ďalšiu výhodu v podobe 50% zľavy z poplatkov.

Pomer výnosu a dôveryhodnosti emitenta je na trhu výnimočný

Proxenta sa radí na Slovensku medzi dôveryhodných emitentov, ktorí sú na trhu už dlho, majú za sebou viacero úspečných dlhopisových emisií a množstvo spokojných klientov. Medzi takýmito dôveryhodnými a skúsenými emitentmi je dlhopisová ponuka Proxenty výškou výnosu jedna z najatraktívnejších na slovenskom trhu.

Investovanie so skupinou Proxenta

Slovenská investičná skupina Proxenta pôsobí na slovenskom trhu od roku 2009. Portfólio jej investičných projektov zahŕňa developerské projekty v Bratislave a v Nitre, pričom ťažisko týchto investičných aktivít smeruje do lukratívnych lokalít v samotných centrách týchto miest. Skupina realizuje aj projekty v sektore potravinovej výroby, projekty nájomného bývania realizované v spolupráci s komunálnymi partnermi a dlhodobé investície do perspektívnych nájomných realít. Súhrnná trhová hodnota projektov presahuje 150 miliónov eur. Aktuálne sa skupina konkrétnymi krokmi pripravuje na rozšírenie svojich aktivít aj mimo Slovenska, respektíve mimo európskeho kontinentu. Na investičných aktivitách skupiny Proxenta majú možnosť podieľať sa aj retailoví investori, a to napríklad prodstredníctvom nákupu jej korporátnych zmeniek alebo dlhopisov s fixným výnosom 5 - 6,6 % p.a., vyplácaným raz ročne, prípadne akcionárskym vstupom do niektorého z realizovaných projektov. Z tohto dôvodu do skupiny Proxenta patrí aj finančná inštitúcia PROXENTA Finance, o.c.p., a.s., ktorá na základe licencie vykonáva činnosť obchodníka s cennými papiermi.

Viac o skupine Proxenta a jej produktoch a aktivitách sa dočítate na stránke www.proxenta.sk .

Predaj poistenia motorových vozidiel cez web rastie a bude rásť

Myslí si to Peter Gál, zakladateľ stránky poistnamyska.sk, ktorý má vyše 20-ročné skúsenosti v poisťovníctve.

Slováci sa pripravujú o stovky až tisícky eur

Ako tomu predísť?

Tip na výlet: Prechádzka tokajskými vinicami a biele tigre

Ak ide o turizmus, môžeme sa od Maďarska učiť.

Na čo dbať pri výbere nehnuteľnosti? Tu je niekoľko rád

Zhrnuli sme niekoľko kritérií, ktoré Vám pomôžu urobiť si názor o ponukách.