Na čo si dávať pozor pri kúpe bytu?

Dokonalý byt neexistuje – vždy nájdeme malé alebo veľké chyby. Napriek tomu je lepšie sa o nich dozvedieť ešte pred kúpou.

www.pixabay.comwww.pixabay.com

O aký byt máte záujem nový alebo starý?

Ak plánujete kúpiť byt v staršej budove, je dobré požiadať existujúcich vlastníkov, aby za predchádzajúcu vykurovaciu sezónu predložili účty, aby ste zistili, koľko energií bolo použitých na vykurovanie bytu. Starostlivo skontrolujte steny bytu. Kozmetické poškodenie a opotrebovanie by v budúcnosti nemalo spôsobiť žiadne závažné problémy, ale vodné škvrny a kvapaliny prechádzajúce cez steny môžu byť výstražnými znakmi poškodenej vody, kanalizácie alebo vykurovacieho potrubia.

Pri staršom byte musíte toho sledovať pomerne veľa, nakoľko ak budete musieť toho veľa prerábať, môžete minúť omnoho viac financií, akoby ste kupovali byt v novej budove. Preto je veľmi dôležitá obhliadka spolu s inšpektorom nehnuteľnosti. Inšpektor nehnuteľností odborným pohľadom stavebného inžiniera zhodnotí kvality a nedostatky stavby.

Je bežné, že pred predajom dá majiteľ novú omietku, novú maľovku, schová nedostatky. Skúsené oko stavebného inžiniera aj napriek bezchybnej kozmetike spozná slabé miesta.

Vďaka inšpekcii sa môžete lepšie rozhodnúť či je pre Vás konkrétna nehnuteľnosť správnou voľbou. Navyše, odhad nákladov na odstránenie porúch Vás varuje pred možnými ďalšími výdavkami. Výstup z inšpekcie Vám pomôže zjednať lepšie podmienky. Protokol z inšpekcie je relevantný výstup, vypracovaný vyškoleným certifikovaným odborníkom, ktorý pracuje podľa prepracovanej metodiky. Jeho základom je dokument – Technický preukaz nehnuteľnosti – a popis a hodnotenie rizík. Ak chcete byť zdraví, musíte mať zdravý domov.

Prvý dojem je vždy ten, ktorý Vás vie presvedčiť, avšak starostlivo skontrolujte všetky detaily, nechajte si poradiť od realitného profesionála, ktorý má omnoho viac skúseností, a ktorý Vám správneho inšpektora zabezpečí. Ak takého ešte nemáte obráťte sa na profesionálov z Reality OK. https://realityok.sk/o-spolocnosti

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.

Pobyt na čerstvom vzduchu je skvelý liek. Skúste to vo vlastnom

Vytvorte si záhradu, terasu či balkón podľa svojich predstáv. Poradíme vám ako.