HB Reavis získal úver 175 miliónov eur na Stanicu Nivy

(Zdroj: HB Reavis)

Spoločnosť HB Reavis získala na výstavbu projektu Stanica Nivy v Bratislave syndikovaný úver vo výške 175 miliónov eur. Úver poskytne konzorcium bánk v zložení UniCredit Bank, Tatra banka, ČSOB a HYPO-BANK Burgenland, agentom transakcie je UniCredit Bank. HB Reavis začal čerpať prvú časť úveru už v decembri minulého roka.

Stanica Nivy bola navrhnutá ako unikátny projekt, ktorý v sebe spája autobusový terminál, nákupné centrum s tržnicou a viacero priestorov pre aktívny oddych aj relax. Získanie úveru je potvrdením toho, že aj banky tomuto konceptu veria a sú ochotné zapojiť sa do financovania tohto nadčasového projektu.

Stanica Nivy má ambíciu vytvoriť jedinečné miesto, ktoré uspokojí potreby širokej komunity návštevníkov, zamestnancov celej zóny ,a prinesie moderný priestor v novom srdci Bratislavy. Celý projekt Stanica Nivy by mal podľa predpokladov pritiahnuť viac ako 50 000 návštevníkov denne.

Úver sa svojou výškou stal najvyšším real estate úverom poskytnutým na Slovensku v roku 2018. Banky tým potvrdili dôveru vo svojho dlhodobého partnera, HB Reavis, ako aj kvalitu konceptu Stanica Nivy. Právnymi poradcami transakcie boli spoločnosti Kinstellar na strane konzorcia bánk a Dentons na strane HB Reavis.

Projekt je koncipovaný ako spojenie nadregionálneho nákupného centra, autobusového terminálu medzinárodného významu a modernej mestskej tržnice. V súlade s aktuálnym trendom je aj prepojenie klasických kamenných obchodov a e-commerce priestorov. V nadzemných podlažiach nájdu svoje miesto aj reštaurácie a detské zóny. Unikátom novej stanice bude strecha s mestskými záhradami, bežeckou dráhou a vybavením pre aktívny oddych a šport. Okolie budovy bude prispôsobené aj pre cyklistov a peších návštevníkov.

Nové priestory samotnej stanice budú mať tri nadzemné a dve podzemné podlažia ,pričom nástupištia autobusov budú v podzemí. Súčasťou projektu je aj priľahlá administratívna veža Nivy Tower, ktorá je vo výstavbe od mája 2017. Pre vežu s plánovanou výškou 125 metrov má HB Reavis zabezpečené bankové financovanie prostredníctvom VÚB banky, čo tiež potvrdzuje lukratívnosť projektu i lokality. Prenajímateľná plocha projektu Stanica Nivy aj s Nivy Tower by mala presiahnuť 130 000 m2.

Výstavba Stanice Nivy prinesie do zóny aj novú dopravnú a technickú infraštruktúru. Koncept stanice navrhla britská architektonická kancelária Benoy v spolupráci so slovenským ateliérom Siebert + Talaš. S výstavbou novej stanice začal HB Reavis vlani v októbri, dokončenie je naplánované na rok 2020. Administratívna veža Nivy Tower by mala byť dokončená už na budúci rok.

Tip na aukciu: 15 objektov, kde sa dá rozbehnúť biznis

Spoločnosť Stredoslovenská energetika Holding, a. s. predáva na strednom Slovensku niekoľko zaujímavých nehnuteľností.

Energetici rozsvecujú Svetielko nádeje

Občianske združenie Svetielko nádeje už 17 rokov pomáha zlepšovať život detí a mladistvých s onkologickým ochorením.

Noerr appoints a new national counsel starting from 2019

Noerr has promoted experienced lawyer, Martin Ťupek to national counsel from 1 January 2019.

Gansberg: Každý deň v objatí komfortu

Prvky bytového štandardu sú zásadnou súčasťou luxusného bývania. O tom niet pochýb.