Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom

Fascinujúce miesta planéty na štyroch kontinentoch ako prví na svete uvidia len za 19 dní

Veľký čínsky múr, jordánske skalné mesto Petra, socha Krista Spasiteľa v Brazílii, posvätná pevnosť Inkov Machu Picchu v Peru, pyramída v chrámovom meste Chichén Itzá v Mexiku, rímske Koloseum a indické mauzóleum Tádžmahal v Indii. Architektonické zázraky označované ako novodobé divy sveta patria medzi najnavštevovanejšie turistické atrakcie na svete. Tento rok ich za necelé 3 týždne precestuje 140 Slovákov.

S nezvyčajným projektom prvým na svete prišla vlani na jeseň známa cestovná kancelária. Svojim klientom ponúkla cestu okolo sveta vo vlastnom lietadle, s vlastným pilotom i letuškami. Atraktívna ponuka nenechala na seba dlho čakať a behom mesiaca sa počet voľných miest zúžil na menej ako polovicu.

Cestovná kancelária klientom sľubuje jedinečnú dovolenku plnú nezabudnuteľných zážitkov. Majestátne miesta našej planéty sprístupní cestovateľským nováčikom, ale aj scestovaným turistom, ktorí sa na miesta novodobých divov sveta vracajú po druhýkrát. Aj vďaka svojim sprievodcom, ktorí dokonale poznajú miestne tradície, obyvateľov aj kultúru, sa budú môcť dostať na miesta, ktoré nie sú pre bežných turistov prístupné.

Sedem nových divov sveta vyhlásila v roku 2007 švajčiarska nezisková spoločnosť New7Wonders na základe hlasovania 10 mil. hlasujúcich. V pôvodnom zozname bolo vyše 200 impozantných miest. Ľudia z celého sveta hlasovali dlhých 7 rokov cez internet alebo prostredníctvom sms správ, aby si spoločne vybrali miesta, ktoré považujú za najkrajšie na Zemi.

Svetová premiéra unikátneho preletu cez štyri kontinenty na najkrajšie miesta sveta je naplánovaná na november 2019.Verejnosť sa o nej bude môcť dozvedieť viac na veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour. V bratislavskej Inchebe sa koná počas štyroch dní od 24. do 27. januára 2019 . Cestu okolo sveta však budú sprevádzať aj ďalšie zaujímavé ponuky cestovných kancelárií, tour operátorov, delegátov, regiónov, aj menších miest a obcí. Tento rok je na veľtrhu zastúpených 20 krajín vrátane Slovenska a Českej republiky, ktoré ponúknu to najlepšie zo svojej prírody, kultúry i histórie.Veľtrh ITF Slovakiatour sa koná spoločne s výstavou Rybárstvo a voľný čas a gastronomickým veľtrhom Danubius Gastro , a tak si návštevníci budú môcť popri výbere tohtoročnej dovolenky vychutnať aj lahodné výrobky a jedlá slovenskej a zahraničnej kuchyne .

Konferencia - EU support for research

sa uskutočnila 19.2.2019 vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave.

Slovensko má zasiahnuť robotizácia

V čom budú technológie na druhom mieste aj o 150 rokov?

Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?

Dnešní mladí investori, ktorí si chcú začať sporiť, majú nesmierne veľa investičných možností.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.