Odhadovaný výnos 7,5 % ročne

Priamy investičný vstup do vybraných projektov Proxenty

Existuje viacero možností, ako zhodnotiť voľné finančné prostriedky s Proxentou. Okrem tradičných dlhopisov a zmeniek, u ktorých emitent vyplácia ročný výnos vo fixne stanovenej výške, je medzi klientmi veľmi obľúbený aj priamy majetkový vstup do vybraných projektov. V takomto prípade nejde o fixne určený ročný kupón, ale o odhadovaný výnos v podobe dividend. Výnosy naplánované pri takomto druhu investície bývajú spravidla vyššie, ako je tomu u dlhových cenných papierov, akými sú dlhopisy a zmenky. Aktuálne sú v ponuke projekty, u ktorých sa plánuje dividendová politika vo výške cca 7,5 % ročne.

Pomer výnosu a dôveryhodnosti emitenta je na trhu výnimočný

Proxenta sa radí na Slovensku medzi dôveryhodných emitentov, ktorí sú na trhu už dlho, majú za sebou viacero úspešných emisií a množstvo spokojných klientov. Medzi takýmito dôveryhodnými a skúsenými emitentmi je ponuka Proxenty výškou výnosu jedna z najatraktívnejších na slovenskom trhu.

Investovanie so skupinou Proxenta

Slovenská investičná skupina Proxenta pôsobí na slovenskom trhu od roku 2009. Portfólio jej investičných projektov zahŕňa developerské projekty v Bratislave a v Nitre, pričom ťažisko týchto investičných aktivít smeruje do lukratívnych lokalít v samotných centrách týchto miest. Skupina realizuje aj projekty v sektore potravinovej výroby, projekty nájomného bývania realizované v spolupráci s komunálnymi partnermi a dlhodobé investície do perspektívnych nájomných realít. Súhrnná trhová hodnota projektov presahuje 150 miliónov eur. Aktuálne sa skupina konkrétnymi krokmi pripravuje na rozšírenie svojich aktivít aj mimo Slovenska, respektíve mimo európskeho kontinentu. Na investičných aktivitách skupiny Proxenta majú možnosť podieľať sa aj retailoví investori, a to napríklad prodstredníctvom nákupu jej korporátnych zmeniek alebo dlhopisov s fixným výnosom 5 - 6,6 % p.a., vyplácaným raz ročne, prípadne akcionárskym vstupom do niektorého z realizovaných projektov. Z tohto dôvodu do skupiny Proxenta patrí aj finančná inštitúcia PROXENTA Finance, o.c.p., a.s., ktorá na základe licencie vykonáva činnosť obchodníka s cennými papiermi.

Viac o skupine Proxenta a jej produktoch a aktivitách sa dočítate na stránke www.proxenta.sk .

Konferencia - EU support for research

sa uskutočnila 19.2.2019 vo Vedeckom parku Univerzity Komenského v Bratislave.

Slovensko má zasiahnuť robotizácia

V čom budú technológie na druhom mieste aj o 150 rokov?

Viete, aké sú najlepšie možnosti sporenia pre mladých?

Dnešní mladí investori, ktorí si chcú začať sporiť, majú nesmierne veľa investičných možností.

Trápi vás chrípka alebo prechladnutie? Vieme, ako s nimi zatočiť

Niekedy jednoducho nepomôže pravidelný prísun vitamínov ani iná prevencia.