Stretnutie akademickej obce Stavebnej fakulty STU

Uskutočnilo sa 25. januára 2019 v Aule akademika Bellu

Akademický senát (AS) a vedenie Stavebnej fakulty (SvF) STU v Bratislave zorganizovalo stretnutie akademickej obce (AO), ktoré sa uskutočnilo 25. januára 2019 v Aule akademika Bellu. Podujatie moderoval člen predsedníctva ASprof. Radko Mesiar.
V úvodnej výročnej správe o činnosti akademického senátu a jeho predsedníctva za rok 2018 a funkčné obdobie 2015 – 2018, predsedníčka AS doc. Jarmila Húsenicová vyzdvihla korektný a ústretový vzťah medzi AS a vedením fakulty. Z pohľadu predsedníctva a členov senátu AS SvF najvážnejšou témou bolo hodnotenie vedeckoodbornej a pedagogickej činnosti, ako i riešenie otázky organizačnej štruktúry fakulty. V kľúčovom vystúpení podujatia dekan fakulty prof. Stanislav Unčík predniesol správu o činnosti fakulty za rok 2018 a funkčné obdobie 2015 - 2018. Z jeho slov zarezonovali najmä tieto oblasti – vývoj stavu študentov na fakulte na jednotlivých stupňoch štúdia hlavne v súvislosti s úbytkom študentov po prvom semestri/po prvom roku, záujem o štúdium na SvF, systém manažérstva kvality pedagogického procesu a vedeckovýskumnej činnosti na fakulte, v neposlednom rade i organizačná štruktúra fakulty. Nemenej vážnymi oblasťami boli investičná činnosť a plánované rekonštrukcie fasády blokov A a B budovy SvF, ako i sociálna a finančná politika fakulty. Výročnú správu o činnosti Združenia študentov Stavebnej fakulty (ZŠ SvF) STU za rok 2018 predniesla Bc. Nora Naddourová. Zamerala sa v nej najmä na stále aktuálny vzťah študent - pedagóg, pripomenula priebežné hodnotenie pedagogického procesu študentmi a vyzdvihla rôznorodosť aktivít študentskej komunity organizovanej ZŠ SvF.

Prorektor STUprof. Pavel Čičák vo svojom prejave na stretnutí akademickej obce pripomenul, že v histórii STU je už roky udržiavaná nadväzujúca tradícia stretnutí vedenia so zamestnancami jednotlivých fakúlt, vyjadril úprimný obdiv k vynikajúcej organizácii osláv 80-teho výročia začatia výučby v stavebníctve a geodézii, ktorých sa osobne zúčastnil. Verejne poďakoval všetkým pedagógom za ich prácu v prospech rozvoja univerzity, za prezentáciu v širokej odbornej spoločnosti, za významnú podporu rozvoja akademických hodnôt vysokoškolského vzdelávania. Na záver sa kolegyniam a kolegom prihovoril predseda NOO na fakulte Ing. Miloslav Štujber. Následná neformálna diskusia načrela do menej i viac problémových oblastí.

Vaše umenie bude hýbať Tatrami. Zapojte sa do súťaže ZSSK

V hre je preukaz MAXI KLASIK a prestíž!

Dizajn exteriéru nových jednotiek môžu navrhnúť samotní cestujúci (vizualizácia).

Tipy, kam ísť na dovolenku počas Veľkej Noci

Využívate veľkonočné voľné dni na cestovanie? Tieto destinácie sú práve v kurze.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch