Štvrtok, 25. apríl , 2019

ZSE ako jediné prináša Virtuálnu batériu pre fotovoltiku

Táto novinka umožní ukladať elektrinu vo virtuálnom úložisku a využiť ju neskôr.

Táto revolučná novinka umožní zákazníkom s fotovoltikou ukladať prebytočnú elektrinu vo virtuálnom úložisku a využiť ju v čase, keď ju budú potrebovať.

Ako funguje systém s virtuálnou batériou

Vo väčšine domácností je spotreba elektriny najvyššia ráno a potom podvečer a večer. Fotovoltické panely však vyrábajú najviac elektriny práve počas dňa, keď je spotreba minimálna. „Aby zákazníci mohli využiť maximum vyrobenej elektriny zo svojho fotovoltického systému, rozhodli sme sa zaradiť do našej ponuky novú službu – Virtuálna batéria. V praxi to znamená, že ak má zákazník napríklad riešenie ZSE Fotovolt Štandard 3 kWp s virtuálnou batériou, zvýši sa jeho ročná úspora na elektrine približne o 100 € v porovnaní s tým istým riešením bez virtuálnej batérie. Tým služba Virtuálna batéria skracuje návratnosť fotovoltického riešenia zhruba o 3 roky, čím sa zákazník dostáva na relatívne zaujímavých 11 - 12 rokov, tvrdí Erik Chabreček, expert na solárne riešenia v ZSE.

Výhodou virtuálnej batérie je , že ju prevádzkuje ZSE, čiže nie je potrebné, aby si zákazník kupoval vlastnú batériu. Vo virtuálnej batérii sa uloží prebytočná energia, ktorú zákazník v danom čase nespotrebuje. ZSE uskladnenú elektrinu vráti zákazníkovi v čase, keď ju bude potrebovať. Akonáhle bude zákazníkova spotreba vyššia než výroba jeho solárneho riešenia, využije najprv energiu z virtuálnej batérie a až potom tú z distribučnej siete. „Pri dodávke elektriny z virtuálnej batérie zákazník platí len variabilné náklady prevádzkovateľa distribučnej sústavy a ušetrí tak náklady za dodávku elektriny. Službu Virtuálna batéria budeme poskytovať ku všetkým riešeniam ZSE Fotovolt len za 2 € s DPH mesačne,“ dopĺňa Erik Chabreček zo ZSE.

Finančný príspevok na solárne riešenia

Tento rok budú mať zákazníci z radov domácností opäť možnosť získať finančný príspevok na inštaláciu zariadenia využívajúceho energiu zo slnka až do výšky 50 %. Príspevok bude poskytovaný prostredníctvom Operačného programu Kvalita životného prostredia v rámci národného projektu Zelená domácnostiam II. „Zákazníci, ktorí majú záujem o získanie finančného príspevku nám môžu nechať nezáväzný kontakt na www.zse.sk/slnecna-energia. Následne zabezpečíme poradenstvo pri výbere vhodného riešenia a po podpise zmluvy zastrešíme administratívne záležitosti spojené s vybavením finančného príspevku na vybrané riešenie. V ponuke máme fotovoltické panely s virtuálnou alebo aj fyzickou batériou a solárne kolektory na ohrev vody. Po vybavení finančného príspevku zrealizujeme montáž, záručný a pozáručný servis,“ dodáva Erik Chabreček zo ZSE.

Viac informácií o virtuálnej batérii od ZSE a solárnych riešeniach s finanačným príspevkom nájdete na www.zse.sk/slnecna-energia.

Enviro deň v Košiciach prinesie zábavu aj osvetu

Planétu máme len jednu a čím skôr ju začneme chrániť, tým lepšie.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.