Slovensko má historicky najvyšší počet ľudí bankujúcich online

Viac ako polovica Slovákov prvýkrát v histórii využíva služby internetbankingu.

BRATISLAVA. Počet ľudí, ktorí bankujú online, narástol podľa Eurostatu za posledných desať rokov viac ako trojnásobne. Aktívnych užívateľov pribúda aj vďaka zvyšovaniu dosiahnutého vzdelania ľudí. V súčasnosti využíva služby internetbankingu osem z desiatich Slovákov s vyšším dosiahnutým vzdelaním, takmer polovica ľudí so stredným vzdelaním a len 13 % ľudí s nižším vzdelaním.

Štatistiky potvrdzujú, že online služby sú doménou mladších vekových kategórií. Internetbanking na Slovensku najčastejšie využívajú mladí ľudia vo veku 25 až 29 rokov, pričom početnejšou skupinou v rámci tejto vekovej kategórie sú muži.

Najviac bankujúcich ľudí online má Slovenská sporiteľňa, ktorá je lídrom* v digitálnom bankovníctve. Jej modernú digitálnu platformu George už aktívne používa viac ako 720 tisíc ľudí.

Navyše, viac ako štvrť milióna z nich už pohodlne bankuje aj vďaka užitočnej mobilnej aplikácii. Tá sa dlhodobo drží na popredných priečkach s počtom stiahnutí aj v hodnotení používateľov v obchodoch Google Play a v AppStore. V najbližšom období pribudne do aplikácie aj prihlasovanie prostredníctvom biometrie. Pre iOS zariadenia bude k dispozícii Touch ID a Face ID, pre Androidy prihlasovanie pomocou odtlačku prsta.

„Počet používateľov Georgea atakuje hranicu trištvrte milióna klientov, vďaka čomu Slovenská sporiteľňa určuje trendy v digitálnom bankovníctve na Slovensku. Rovnako sa nám vďaka Georgeovi podarilo za rok zdvojnásobiť počet ľudí bankujúcich cez mobilnú aplikáciu, ktorá patrí medzi najlepšie hodnotené bankové aplikácie na trhu,“ povedal Zdeněk Románek, člen predstavenstva Slovenskej sporiteľne zodpovedný za retailové bankovníctvo.

„Tiež sme vlani v rámci rozvoja digitálnych služieb spustili aj mobilné platby cez Google Pay. V neposlednom rade sú digitálne silné aj naše pobočky. Poradcovia klientom poskytujú profesionálne poradenstvo a obsluhu na našich pobočkových tabletoch,“ vysvetľuje Románek.

Počet používateľov mobilnej aplikácie sa zvýšil zo 120-tisíc koncom roka 2017 na takmer 260-tisíc používateľov Georgea koncom roka 2018. Navyše, v decembri minulého roka sa každý používateľ prihlásil do aplikácie v priemere 16-krát mesačne, pričom v starej verzii bol priemer len 1,7-krát za mesiac. V aplikácie je dnes možné okrem pohodlného platenia tiež požiadať napríklad o Štedrú kartu či spotrebný úver. V priebehu najbližších týždňov do aplikácie pribudne aj prihlasovanie prostredníctvom biometrie.

Načítavám video...

* Aktuálne ma zriadený prístup do elektronického bankovníctva Slovenskej sporiteľne 1 063 595 retailových klientov. Drvivá väčšina z nich už bankuje cez Georgea. Aktívne používa Georgea takmer trištvrte milióna ľudí.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.