Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Zvažujete operáciu očí? Na toto si dajte pozor

Máte v okolí množstvo spokojných pacientov očnej mikrochirurgie, ktorých rozprávanie vás presvedčilo?

Máte v okolí množstvo spokojných pacientov očnej mikrochirurgie, ktorých rozprávanie vás presvedčilo, aby ste zákrok podstúpili tiež? Očné operácie sú dnes na špičkovej úrovni a odstránením dioptrií či iných očných vád skutočne dokážu človeku zmeniť život na nepoznanie.

Stále však platí, že oči máme len jedny, preto by ste si kliniku aj samotný zákrok mali vybrať s mimoriadnou starostlivosťou. Pripravili sme pre vás kontrolný zoznam detailov, na ktoré si pri výbere operácie očí treba dávať najväčší pozor.

Cena odráža kvalitu

Ak ste už s výberom kliniky začali, určite sa vám z toľkých rozdielnych súm doslova zakrútila hlava. Prečo, keď v jednej ambulancii za laserovú operáciu pýtajú 500 eur, v inej máte zaplatiť 650? Rozdiel je pomerne jednoduchý a pramení najmä v kvalite vybavenia kliniky.

Čím špičkovejším vybavením očná klinika disponuje, tým vyššiu sumu za zákrok si musí vypýtať. Je to prirodzené, tie najbezpečnejšie a najmenej bolestivé operácie očí si totiž vyžadujú to najnovšie a najprepracovanejšie chirurgické zariadenie. Dvakrát si preto rozmyslite, či chcete šetriť. Ak sa rozhodnete pre najlacnejšiu ponuku, hrozí riziko, že svojim očiam nedoprajete takú starostlivosť, akú si zaslúžia.

Ponuka rovná sa bezpečnosť

Podobne je to aj s výberom samotnej metódy. Určite ste si pri ponuke zákrokov laserom všimli niekoľko rozličných metód, urobiť však rozhodnutie svojpomocne je pre každého laika doslova hazard. Nemali by ste ísť na kliniku, ktorá ponúka iba jednu-dve metódy, pretože vám môže vykonať korekciu, ktorá pre vaše oči nie je tá najvhodnejšia, len aby o vás ako pacienta neprišla.

Ambulancie so širšou ponukou očných operácií vám na predoperačnom vyšetrení určia presnejšiu diagnózu a objektívne odporučia najvyhovujúcejší zákrok. Najlepšie je preto vybrať si takú kliniku očnej mikrochirurgie, ktorá ponúka viacero metód.

Čas znamená spoľahlivosť

Mnohé očné kliniky sľubujú doslova bleskový zákrok s tým, že si rovno objednáte termín operácie a vstupné vyšetrenie absolvujete tesne pred zákrokom. Ak uvažujete o operácii sivého zákalu alebo o zákroku PRELEX, pri takejto expresnej ponuke buďte opatrní. Operácia očí je tak mimoriadne citlivý zásah do organizmu, že jeho realizáciu by ste určite nemali nechávať na jeden deň.

Dajte čas sebe, svojim očiam a najmä kvalifikovanému personálu, aby čo najpresnejšie určil vašu diagnózu a odporučil vám správny zákrok. Štandardom na predoperačné vyšetrenie je 48 hodín, pokojne však absolvujte jedno vstupné, dajte si čas a keď sa rozhodnete pre operáciu, absolvujte vyšetrenie ešte raz tesne pred zákrokom.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line