Spoločnosť HB Reavis štartuje aktivity na nemeckom trhu

Spoločnosť HB Reavis štartuje aktivity na nemeckom trhu kúpou dvoch veľkých pozemkov.

(Zdroj: HB Reavis)
  • Spoločnosť HB Reavis, medzinárodný poskytovateľ kancelárskych priestorov, potvrdzuje ambiciózne plány na expanziu v Nemecku, oznámením dvoch veľkých akvizícií v Berlíne a Drážďanoch s celkovou rozlohou 3,5 ha.
  • Tieto transakcie predstavujú prvý prienik spoločnosti HB Reavis na nemecký trh.
  • Spoločnosť plánuje priniesť coworkingové priestory, ale takisto priestory a služby, ktoré dizajnom podporia produktivitu a wellbeing a tak plne pokryjú potreby rôznych firiem, od startupov a scaleupov až po väčšie korporácie.

Tieto dva strategické pozemky predstavujú prvý prienik spoločnosti HB Reavis na nemecký trh. Nemecko sa stalo šiestou európskou krajinou, v ktorej spoločnosť pôsobí - po Spojenom kráľovstve, Poľsku, Česku, Slovensku a Maďarsku. Spoločnosť HB Reavis doteraz vybudovala komerčné priestory s rozlohou 1,1 mil. m2 a v súčasnosti na trhoch, kde aktuálne pôsobí, realizuje ďalšie developerské projekty s celkovou rozlohou viac ako 1,3 mil. m2 a plánovanou hodnotou 7,1 mld. €.

Svoj prístup k wellbeingu, čiže produktivite a komfortu na pracovisku chce spoločnosť teraz predstaviť aj v dvoch nových kancelárskych budovách na nemeckom trhu.

Prvá z týchto veľkých akvizícii predstavuje 2-hektárový pozemok v Berlíne na Landsberger Allee 104. Ten sa premení na dopravne dobre napojený business hub pre berlínske kreatívne a technologické komunity.

Pozemok sa nachádza na pomedzí pulzujúcich štvrtí Friedrichshain a Prenzlauer Berg, hneď vedľa dôležitého dopravného uzla a len pár minút od námestia Alexanderplatz a centra Berlína. Tento projekt poskytne širokú škálu flexibilných priestorov navrhnutých pre rôznych nájomcov od startupov po veľké korporácie. Okrem pracovných priestorov sa v plánoch ráta aj s plochami dizajnovanými na konferencie, podujatia, fitnescentrá či obchodné prevádzky.

Na druhom pozemku, vedľa univerzitnej štvrte v Drážďanoch, je plánovaný jedinečný kampus s rozlohou 1,6 ha.

Ako medzinárodný poskytovateľ kancelárskych priestorov prináša HB Reavis nový prístup k vytváraniu výnimočných riešení, v ktorých sa nájomcovia cítia nielen príjemne, ale ktoré zároveň podporujú ich produktivitu a celkovo vplývajú na zdravšie pracovné prostredie. Spoločnosť má za sebou viacero podobných projektov, napríklad 33 Central a 20 Farringdon Street v Londýne a Varso Place vo Varšave.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.