Zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore

Na zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore je potrebné aby partner využíval služby oprávnenej osoby.

Oprávnená osoba k zápisu do RPVS

Na zápis do Registra partnerov vo verejnom sektore je potrebné aby partner využíval služby oprávnenej osoby, ktorá ako jediná má právo podávať návrhy na zápis do RPVS. Touto osobou sa môže stať iba audítor, notár, daňový poradca, banka, alebo advokát. Hlavná rola a povinnosť oprávnenej osoby sa premieta do identifikácie zmien a partner verejného sektora by mal pravidelne sledovať registre a zachytávať zmeny, ktoré následne zapíše do registra. Cieľom je, aby verejnosť mala vždy k dispozícii aktuálne údaje o finálnom užívateľovi výhod. Oprávnená osoba sa zodpovedá za údaje o finálnom užívateľovi výhod a taktiež za jeho správnu povinnosť ručí v trestnoprávnej a finančnej rovine.

Do zoznamu osôb, ktoré sú oprávnené na zápis do registra partnerov verejného sektora spadá aj naša Advokátska kancelária, ktorá ponúka krátky prehľad činností, ktoré sú potrebné vykonať ešte pred zápisom do registra partnerov verejného sektora. Pri využití našich ponúkaných služieb nadobudnete vedomosti aj o priebehu verifikácie a samotnom zápise do obchodného registra.

Zákon o registri partnerov verejného sektora indikuje konkrétne osoby, ktoré sú oprávnené na zápis a verifikáciu partnera do verejného sektoru.

Odborníci, t.j. Advokátske kancelárie sú schopné dešifrovať zloženie vlastníkov a identifikovať finálneho užívateľa výhod.

Prvú konzultáciu si môžete s nami dohodnúť na telefónnom čísle +421 2 330 59 681

Oprávnená osoba vykonáva nasledovné úkony:

• Overuje výsledného užívateľa výhod
  • Príprava verifikačných podkladov
  • Návrh k zápisu do registra partnerov verejného sektora elektronickou formou
  • Za účelom včasnej identifikácie zmien v PVS tieto pravidelne sleduje
  • identifikuje finálneho užívateľa výhod minimálne trikrát ročne (pravidelne k 31.12 v danom kalendárnom roku)
  • Pravidelne zasiela oznamy Žilinskému okresnému súdu (vedie agendu RPVS)

Periodicita oprávnenej osoby identifikovať finálneho užívateľa výhod:

• Ak vykonával funkciu oprávnenej osoby iný subjekt, tak pri svojom zápise ako oprávnenej osoby do RPVS
  • V súvislosti s návrhom zápisu zmien finálneho užívateľa výhod
  • K 1. zápisu do RPVS
  • K 31. 12. daného kalendárneho roka
  • Nie skôr než 5 dní pred zmenou, alebo uzatvorením zmluvy
  • V súvislosti so zmluvným plnením, ktorého hodnota je v priebehu 30 dní v úhrne vyššia ako 1 000 000 €, avšak nie skôr ako 5 dní pred zmluvným plnením.

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.