Najzdravšími firmami roka 2018 sa stali Duslo, Siemens a YMS

Čo je cieľom súťaže Zdravá firma roka?

Nadštandardná zdravotná starostlivosť, relax zóny, rôzne športové aktivity, voľno na regeneráciu či automaty na zdravé jedlo. To sú len niektoré z benefitov, ktoré dnes ponúkajú moderné firmy pre svojich zamestnancov. Pre spoločnosti, ktoré svojim zamestnancom poskytujú pridanú hodnotu vo forme zdravotných programov či rôznych iných výhod, vyhlasuje Union zdravotná poisťovňa v rámci projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko pravidelne už od roku 2010 súťaž Zdravá firma roka. Víťazom už deviateho ročníka tejto súťaže sa stala v kategórii výrobných firiem spoločnosť Duslo, a.s. a v kategórii nevýrobných firiem spoločnosť Siemens. Medzi malými firmami do 50 zamestnancov tento rok vyhrala spoločnosť YMS, a.s.

Union zdravotná poisťovňa organizuje súťaž Zdravá firma roka pre spoločnosti, ktoré poskytujú pre svojich zamestnancov širokú škálu benefitov, zdravotných programov či nadštandardných výhod. „Cieľom súťaže je to, aby zapojené firmy ukázali, že je pre nich dôležité poskytovať svojim zamestnancom čo najlepšie podmienky pri práci a motivujú ich k zdravému životnému štýlu. Zdravie a psychická pohoda majú totiž výrazný vplyv na kvalitu práce zamestnancov každej firmy,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

Niekoľko príkladov aktivít vo víťazných spoločnostiach:

Víťaz v kategórii výrobných firiem, Duslo, a.s., sa zapojil do celoeurópskej kampane Zdravé pracovisko, Detské dopravné ihrisko, čo je edukatívne podujatie pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Spoločnosť prevádzkuje aj vlastnú polikliniku, ktorá sa stará o zdravie zamestnancov.

V kategórii nevýrobných firiem vyhrala spoločnosť Siemens, ktorá pre svojich zamestnancov pripravila aplikáciu, prostredníctvom ktorej si vedia skontrolovať, kto koľko cvičil. Siemens je okrem toho aj ambasádorom pre rôzne športové aktivity ako napríklad beh, joga či bicyklovanie.

Medzi malými firmami zvíťazila firma YMS, a.s., ktorá má v tíme certifikovanú trénerku a tým prispieva k zdravšiemu životnému štýlu svojich zamestnancov. Zaviedli zdravé úložisko zdravých tém pre svojich zamestnancov. Každý zamestnanec má možnosť prispieť svojim vlastným návrhom v oblasti zdravia alebo zdravého stravovania. Vo firme je aj relaxačná miestnosť.

Firmy, ktoré sa zúčastnili deviateho ročníka súťaže, hodnotila odborná komisia zložená z odborníkov Ministerstva zdravotníctva SR, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR, Inštitútu bezpečnosti práce, personálnych agentúr a zástupcov Union zdravotnej poisťovne.

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2018

VÝROBNÉ FIRMY

1. Duslo, a.s.

2. SYRAREN BEL SLOVENSKO, a.s.

3. PSA SLOVAKIA

NEVÝROBNÉ FIRMY

1. Siemens s.r.o.

2. Slovak Telekom, a.s.

3. Poštová banka, a.s.

MALÉ FIRMY

1. YMS, a.s.

2. Aon Central and Eastern Europe, organizačná zložka

3. KDC, s.r.o

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.