Pondelok, 21. október, 2019 | Meniny má Uršuľa

Pripravte sa na jar - bude tu skôr, než poviete rebarbora

Nechajte sa unášať na vlne príjemnej iskrivej vône. Báječná súhra účinkov pre starostlivosť a krásu Vás prekvapí a poteší.

Príroda sa pozvoľna preberá zo zimného spánku a pôda sa začína pomaly ohrievať. Jednou z prvých rastlín, ktorá vykukne na povrch, bude pravdepodobne rebarbora. Preto sa často prezýva kráľovná jarnej zeleniny. V dobách našich babičiek a prababičiek bola hojne využívaná v kuchyni ako chutná ingrediencia na prípravu dezertov, sirupov a zaváranín. Možno aj preto je dodnes často mylne považovaná za ovocie. Poslednú dobu jej zašlá sláva stúpa a zaslúžene sa dostáva späť na výslnie.

Vedeli ste, že rebarbora je zdrojom obrovského množstva vitamínov a minerálov? Pýši sa obsahom vitamínov skupiny A a B, vápnika a horčíka, ktoré dodávajú energiu a spomaľujú starnutie. Obsahuje aj fosfor, ktorý predchádza únave a podporuje funkciu mozgu, a železo, ktoré prospieva krvnému obehu a bojuje s chudokrvnosťou. Inšpirujte sa nami otestovaným receptom na báječný domáci crumble a vyskúšajte príjemne kyslú a osviežujúcu chuť rebarbory ! Recept nájdete na konci článku ...

V zime dostáva i naša pleť poriadne zabrať. Koža môže byť suchá, podráždená a precitlivená. Pokožka hlavy je z nosenia čiapok vysušená, vlasy spľasnuté a krepovité. Ruky, ktoré sú najviac vystavené striedaniu teplôt, sú unavené a dehydrované. Dajte zbohom zime aj svojmu zimnému ja! Doprajte si regeneračnú a ošetrujúcu jarnú vzpruhu a spoznajte blahodarné účinky rebarbory ​​na vlastnej koži. Výťažky z rebarbory ​​dodajú pokožke i telu vitalitu, vyživujú pleť, intenzívne hydratujú, regenerujú a omladzujú.

A kde ich nájsť? Vyskúšajte novú jarnú limitovanú edíciu od Manufaktury, inšpirovanú práve rebarborou. Výbornú spoločnosť v nej robí rebarbore divoká čerešňa, ktorej výťažky majú tiež skvelé anti-agingové, zvláčňujúce a revitalizujúce účinky. Dokonale tak umocňujú účinky rebarbory. Vďaka jej sladkej vôni, ktorá sa báječne snúbi s iskrivou horkosťou rebarbory, vytvárajú úžasné súznenie vôní i účinkov. Navštívte niektorú z originálnych predajní alebo e-shop www.manufaktura.sk, urobte si voňavú radosť a pozvite jar aj do svojej kúpeľne!

Recept na znamenitý rebarborový Crumble

1. Vymažte zapekaciu nádobu maslom a rúru predhrejte na 180 ° C.

2. Pokrájanú rebarboru premiešajte so trstinovým cukrom a vložte do zapekacej nádoby.

3. Zmiešajte 100g zmäknutého masla, 70g celozrnnej múky, 70g ľahko rozmixovaných ovsených vločiek, 100g trstinového cukru a štipku soli. Posýpka bude dokonalá, ak pridáte ½ lyžičky škorice

4. Posýpkou zasypte nachystanú rebarboru, dozdobte plátkami mandlí a pečte 30 - 35 minút.

5. Vychutnajte si ešte teplý Crumble priamo z misky. Servírujte s kyslou smotanou alebo vanilkovou zmrzlinou.

Katarína pomáha ľuďom svojimi mydlami

Túžba pomôcť sa pretavila do voňavých a užitočných vecí. Po roku príprav a štúdia vyrobila Katarína prvé čisté olivové mydlo.

Levanduľa pre zamestnancov

Levanduľa ako vzácny dar prírody a inšpirácia pre liečivá, potravinárstvo, umenie či kozmetický priemysel.

Zamestnanci sú pre BILLA dôležitým pilierom, pridaj sa k nim

BILLA rozširuje rady svojich zamestnancov a ponúka im radu zaujímavých benefitov.