Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

IMMOFINANZ zvyšuje obsadenosť na rekordných 96 %

Zameranie portfólia na kancelárske a retailové nehnuteľnosti a jasná politika značky prinášajú dlhodobo udržateľný úspech.

Zameranie portfólia spoločnosti IMMOFINANZ na kancelárske a retailové nehnuteľnosti a jasná politika značky prinášajú dlhodobo udržateľný úspech: Obsadenosť v existujúcom investičnom portfóliu sa v roku 2018 naďalej zlepšovala a na úrovni 95,8 %* dosiahla nový rekord v histórii spoločnosti. To predstavuje nárast o 1,6 percentuálneho bodu v medziročnom porovnaní alebo o 6,2 percentuálneho bodu za posledné dva roky.

Obsadenosť v rámci portfólia kancelárskych priestorov vzrástla z 91,9 % na konci decembra 2017 na 93,7 %. Kancelárske nehnuteľnosti pod značkou myhive dosiahli ešte vyššiu obsadenosť, a to 94,6 % (12/2017: 93 %). Retailové portfólio bolo na konci roku 2018 plne prenajaté, s mierou obsadenosti na úrovni 98,2 % (12/2017: 97,2 %). Obsadenosť retailových parkov STOP SHOP vzrástla na 98,8 % (12/2017: 97,9 %) a v nákupných centrách VIVO! dosiahla 97,9 % (12/2017: 96,8 %). Kľúčovými krajinami s najvyššou obsadenosťou sú Nemecko (99,4 %), Slovensko (96,9 %) a Maďarsko (96 %).

"Naša jasná politika značky ako záruka kvality a spoľahlivosti, v spojení s našou silnou orientáciou na zákazníka vybudovali základy ďalšieho zvyšovania obsadenosti až na novú, rekordnú úroveň," okomentoval tento vývoj Dietmar Reindl, COO spoločnosti IMMOFINANZ. "Momentálne pokračujeme v uvádzaní kancelárskej značky myhive vo Viedni, Düsseldorfe a Bukurešti, vďaka čomu budeme mať spolu 26 lokalít a svoju pozíciu popredného prevádzkovateľa retailových parkov v Európe chceme posilniť ďalšími akvizíciami a vlastnými rozvojovými projektmi centier STOP SHOP."

Spoločnosť IMMOFINANZ v roku 2018 opäť zvýšila mieru využitia a prenajala približne 312 400 m2* využiteľnej plochy (2017: 253 800 m2). Z toho 119 700 m2 tvoria nové nájomné zmluvy a 192 700 m2 sú predĺžené existujúce zmluvy.

Najdynamickejší rast zaznamenali v roku 2018 v Českej republike, na Slovensku a v Maďarsku. Obsadenosť v týchto krajinách vzrástla o 3,1 až 3,9 percentuálneho bodu, zatiaľ čo miera využitia sa pohybovala medzi 23,4 % a 29,2 % nájomnej plochy spoločnosti IMMOFINANZ v príslušnej krajine.

* Obsadenosť a miera využitia sú predbežnými hodnotami. Výsledky za rok 2018 ako aj ďalšie indikátory portfólia budú oznámené 10. apríla 2019 po ukončení obchodovania vo Viedni.

O spoločnosti IMMOFINANZ

IMMOFINANZ je spoločnosť pôsobiaca v oblasti komerčných nehnuteľností, ktorej aktivity sa zameriavajú na segmenty retailových a kancelárskych nehnuteľností na siedmich hlavných trhoch Európy: v Rakúsku, Nemecku, Českej republike, na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Poľsku. Hlavné podnikateľské aktivity zahŕňajú správu a rozvoj nehnuteľností. Značky STOP SHOP (maloobchod), VIVO! (maloobchod) a myhive (kancelárie) sú stredobodom týchto aktivít a symbolizujú kvalitu a servis. Portfólio nehnuteľností spoločnosti má hodnotu približne 4,3 miliardy EUR a zahŕňa viac ako 220 nehnuteľností. IMMOFINANZ je kótovaná na burzách vo Viedni (ATX index) a Varšave. Viac informácií nájdete na:http://www.immofinanz.com

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.