Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

Grant od Tesca získalo doposiaľ takmer 700 projektov!

Tesco oslávilo svoju piatu a najúspešnejšiu edíciu programu Vy rozhodujete, my pomáhame.

(Zdroj: Tesco)

Grantový program spoločnosti Tesco Vy rozhodujete, my pomáhame oslavuje svoju piatu a zároveň najúspešnejšiu edíciu. Za 5 edícií grantového programu Vy rozhodujete, my pomáhame darovala spoločnosť Tesco neziskovým organizáciám takmer 640 - tisíc EUR na realizáciu 693 komunitných projektov. Zámerom projektov je najmä skrášľovať okolie, pomáhať zlepšovať životy ľudí či podporovať deti a mládež vo voľnočasových aktivitách po celom Slovensku. Po aktuálnej ukončenej piatej edícii Tesco prerozdelí takmer 170-tisíc EUR medzi 231 neziskových organizácií. O rozdelení grantu aj tentoraz rozhodli zákazníci hlasovaním v predajniach Tesco prostredníctvom vyše 3,3 milióna žetónov. Do hlasovania sa počas januára a februára tohto roka zapojilo vyše 40 % zákazníkov, čo je doterajší rekord.

"S každou ďalšou edíciou vnímame, že našim zákazníkom stále viac záleží na tom, v akom prostredí žijú, a zaujímajú sa o to, ako môžu sami prispievať k zlepšovaniu či skrášľovaniu svojho okolia. Sme radi, že sa tiež viac zákazníkov zapája do nášho programu, a tak majú príležitosť nielen rozhodovať, ale tiež zlepšovať, skrášľovať či vytvárať lepší život v komunitách po celom Slovensku," uviedla Katarína Pšenáková, CSR manažérka pre Tesco na Slovensku.

Tesco v aktuálnej 5. edícii celkovo podporí až 231 projektov, pričom všetky projekty na prvom meste získajú 1 300 EUR, na druhom mieste 600 EUR a na treťom mieste 300 EUR.

Zákazníci v piatej edícii ocenili najviac projekty zamerané na zdravie a šport (37 %), vzdelávanie a rozvoj (23 %) a rozvoj komunitného života a kultúry (21 %).

Niektoré organizácie získali finančný grant na zlepšenie už podporeného projektu v predchádzajúcich edíciách. Napríklad už tretíkrát vo svojom regióne zvíťazilo Centrum voľného času Turzovka. "Veľmi sa tešíme z ďalšej výhry. Grant sme vždy účelne využili na rozvoj našej činnosti, na organizovanie workshopov, podporu činnosti Detskej folklórnej skupiny Bukovinka, organizovanie výletov, kde sme sa zamerali na spoznávanie histórie hradov a zámkov Slovenska, a v poslednej, 5. edícii chceme v rámci tvorivých dielni rozvíjať spoluprácu medzi zdravými a znevýhodnenými deťmi," uviedla riaditeľka CVČ Turzovka Anna Veselková.

Keďže spoločnosť Tesco sa snaží dlhodobo prispievať k zlepšovaniu života ľudí tam, kde pôsobí, bude v programe pokračovať aj naďalej. Týmto spôsobom chce Tesco ukázať, že aj malé veci majú veľký význam a zákazníci sú dôležitou súčasťou všetkých dobrých, malých i veľkých komunitných aktivít. Šiesta edícia bude spustená už v apríli 2019.

Zoznam zapojených organizácií, výsledný počet hlasov a ďalšie informácie o súčasných i predošlých edíciách programu nájdete na https://tesco.sk/pomahame/.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.