Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Stredoškoláci z Ukrajiny na Stavebnej fakulte STU

Stretnutia so stredoškolákmi na pôde SvF majú za úlohu uspokojiť zvedavosť mladých, ktorí chcú všetko vedieť a byť pri všetkom.

Stretnutia so stredoškolákmi na pôde našej fakulty majú takmer rovnaký charakter – uspokojiť zvedavosť mladých, ktorí chcú všetko vedieť a byť pri všetkom... Snáď sa nám to podarilo aj v prípade neobvyklej návštevy študentov až spoza hraníc Slovenska, z ukrajinskejDneprovskej štátnej odbornej školy stavebných a inštalačných technológií a architektúry.

V pondelok 4. marca k nám zavítalo 24 študentov z 3. a 4. ročníka uvedenej školy. V sprievode vedúcej Katedry ARCHdoc. Jarmily Húsenicovej a doktoranda Ing. Matthiasa Arnoulda (D-TKPS) si pozreli najprv na 22. poschodí bloku C prednáškové a projekčné priestory, ako i novú učebňu zameranú na 3D tlač a virtuálnu grafiku, určené na samostatné a tímové práce, ktoré rozvíjajú tvorivosť a zručnosť. Vďaka ústretovosti vedúcej Knižnice a informačného centra SvF, pani Mgr. Alici Domonkosovej, mohli študenti nazrieť do jednej z najmodernejších a najprogresívnejších akademických knižníc na Slovensku v súčasnosti. Dnešným moderným technickým požiadavkám nezaostáva ani najväčšia prednášková učebňa BAT, ktorú si študenti pozreli tiež so záujmom.

V priestoroch telocvične, posilňovne i plavárne bolo vidieť na tvárach mladých ľudí nadšenie. Byť v dobrej kondícii je dnes in. A„mať plavecký bazén po ruke, rovno na svojej fakulte“ je veľkou výhodou p re zaneprázdneného, zadaniami či učením zaťaženého vysokoškoláka, obzvlášť.

Prezentáciu prístrojového vybavenia Laboratória konštrukcií pozemných stavieb (výskum striech, dažďová komora, tlaková komora, akustické komory) stredoškolákom zo zahraničia sprostredkovali na vysokej úrovni doktorandi Katedry KPSIng. Jakub Čurpek a Ing. Lukáš Bosák.

Dúfame, že exkurzia prostredím fakulty uspokojila zvedavosť mladých, zároveň veríme, že s mnohými z nich sa uvidíme ešte pri zápise do prvého ročníka na niektorý z ponúkaných študijných programov.

Viac fotografii TU

Mgr. Valéria Kocianová

Prečo Lukáš chodí po tridsiatke ešte stále na strednú školu

Lukáš Ľalík žije v Hriňovej a je známy rezbár. Má aj normálnu prácu a začal chodiť na strednú školu. Tam sú z neho nadšení.

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.