Štvrtok, 17. október, 2019 | Meniny má Hedviga

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Po niekoľkoročnej prestávke sa v utorok 19. marca 2019 konala vo vestibule Stavebnej fakulty STU v Bratislave „staronová“Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Zorganizovať a zároveň vytvoriť zmysluplné prostredie nielen pre študentov, ale i pre zástupcov zúčastnených firiem – nie je jednoduché. Prodekanka pre vzťahy s verejnosťouKatarína Gajdošová však úlohu hostiteľky zvládla znamenite. Po úvodnom privítaní všetkých prítomných, študentom, doktorandom i pedagógom predstavila zástupcov firiem, ktorí formou workshopu či prednášky umožnili budúcim stavebným inžinierom zamyslieť sa nad témami - ako napr.: Nové požiadavky na praktické spôsobilosti študentov, aleboKoučing ako pomôcka na uplatnenie sa v praxi a praktické príklady , alebo Stačia odborné vedomosti na uplatnenie v praxi?, alebo Ponúkané možnosti pracovného uplatnenia - ktoré úzko súvisia s ich budúcim povolaním.

Na perspektívnom raste našich študentov, ktorí si v priebehu tohto dňa mohli porovnať pracovné podmienky a ponuky troch firiem, sa spolupodieľali zástupcovia týchto zúčastnených podnikov - YIT Slovakia, a.s., Eurovia SK, a.s. a Technický a skúšobný ústav stavebný, n.o.

Dúfame iba, že záujem študentov o podobné podujatia vzrastie, lebo na trhu práce sú najviac žiadaní práve tí, ktorí nemajú iba vedomosti, ale aj„skúsenosti a taktiež soft skills, teda chcú sa učiť novým veciam v praxi, sú asertívni, neboja sa prevziať zodpovednosť a vedia sa rýchlo rozhodovať.“

Mgr. Valéria Kocianová

Udržateľné úspešné podnikanie na Slovensku a v Bulharsku

Univerzita národného a svetového hospodárstva v Sofii v spolupráci s EU v Bratislave zorganizovali medzinárodnú konferenciu.

Slováci sú chlebovým národom

Slováci sú chlebovým národom a až dve tretiny z nás jedia na raňajky chlieb a pečivo.

Kedy je správny čas nasťahovať sa do novostavby?

Pozor na znečisťujúce látky v interiéri.