Štvrtok, 22. august, 2019 | Meniny má Tichomír

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Po niekoľkoročnej prestávke sa v utorok 19. marca 2019 konala vo vestibule Stavebnej fakulty STU v Bratislave „staronová“Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Zorganizovať a zároveň vytvoriť zmysluplné prostredie nielen pre študentov, ale i pre zástupcov zúčastnených firiem – nie je jednoduché. Prodekanka pre vzťahy s verejnosťouKatarína Gajdošová však úlohu hostiteľky zvládla znamenite. Po úvodnom privítaní všetkých prítomných, študentom, doktorandom i pedagógom predstavila zástupcov firiem, ktorí formou workshopu či prednášky umožnili budúcim stavebným inžinierom zamyslieť sa nad témami - ako napr.: Nové požiadavky na praktické spôsobilosti študentov, aleboKoučing ako pomôcka na uplatnenie sa v praxi a praktické príklady , alebo Stačia odborné vedomosti na uplatnenie v praxi?, alebo Ponúkané možnosti pracovného uplatnenia - ktoré úzko súvisia s ich budúcim povolaním.

Na perspektívnom raste našich študentov, ktorí si v priebehu tohto dňa mohli porovnať pracovné podmienky a ponuky troch firiem, sa spolupodieľali zástupcovia týchto zúčastnených podnikov - YIT Slovakia, a.s., Eurovia SK, a.s. a Technický a skúšobný ústav stavebný, n.o.

Dúfame iba, že záujem študentov o podobné podujatia vzrastie, lebo na trhu práce sú najviac žiadaní práve tí, ktorí nemajú iba vedomosti, ale aj„skúsenosti a taktiež soft skills, teda chcú sa učiť novým veciam v praxi, sú asertívni, neboja sa prevziať zodpovednosť a vedia sa rýchlo rozhodovať.“

Mgr. Valéria Kocianová

Mimoriadny úspech na medzinárodnej súťaži v Číne

Slovenská technická univerzita v Bratislave opäť dokázala, že vie konkurovať univerzitám na svetovej úrovni.

Zaspomínajte si na detstvo s tradičnými pochúťkami

Podľa psychológov patria spomienky na jedlo medzi tie najsilnejšie.

Filmári objavili skryté krásy Novej Bane – tu je video

Novobansko je plné prírodných krás a histórie. Závod v Novej Bani sa vyvíja spolu s ním a podporuje jeho poklady. Pozrite si ich!

Zdroj: Knauf Insulation