Streda, 21. október, 2020 | Meniny má UršuľaKrížovkyKrížovky

Ako správne triediť a odovzdávať oblečenie

Vaše oblečenie pomôže ľuďom v núdzi, ktorí si ho nemôžu dovoliť. Máme pre vás 6 rád, ako správne triediť a odovzdávať oblečenie.

Od štvrtku 28. marca do nedele 31. marca budete môcť počas charitatívnej akcie „Prezlečte niečíživot k lepšiemu“, ktorú organizuje nezisková organizácia Centrum rodiny odovzdať vaše nepotrebné oblečenie v Polus City Center. Vaše oblečenie pomôže ďalej ľuďom v núdzi, ktorí si ho sami nemôžu dovoliť. Tu máme pre vás 6 rád, ako správne triediť a odovzdávať oblečenie.

1. Vaše nepotrebné šatstvo prineste zabalené v krabiciach alebo v plastových vreciach.
  2. Veci pred tým vyperte (netreba ich nosiť do čistiarne) a vyžehlite.
  3. Veci, ktoré prinesiete, by mali byť v dobrom stave a nepoškodené.
  4. Prineste sezónne oblečenie. „Zbierame vždy len sezónne veci, lebo tieto sú žiadané a ľudia v núdzi väčšinou nemajú veľké skladovacie priestory a veci ako zimné bundy by nemali, kde uložiť. Preto prosím noste skôr jarné a letné oblečenie,“ vysvetľuje Alžbeta Šporerová, riaditeľka Centra rodiny.
  5. Aký typ oblečenia prineste: teplé ponožky, pánske spodné prádlo, pyžamá, športovú pánsku a dámsku obuv, papuče, detské oblečenie, detskú obuv, papuče, dámske a pánske bavlnené tričká, tepláky či mikiny. „Tiež môžete priniesť aj oblečenie pre bábätká,“ dodáva Alžbeta Šporerová, „nedávno sme mladej slobodnej mamičke pomohli s celou základnou detskou výbavičkou.“
  6. Prosím nenoste takéto oblečenie: dámske sukňové a nohavicové kostýmy, dámske blúzky a pánske košele, večerné a plesové šaty, veci po starých rodičoch, topánky na vysokých opätkoch, pánske obleky, kožuchy a baranice.

Tešíme sa na Vás a vaše šatstvo od 10:00 do 21:00 každý deň od 28. do 31.3.2018 v Polus City Center.

Viac informácií nájdete na: www.polus.sk

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Úprava osobného motorového vozidla

Zníženie podlahy v osobnom automobile je ideálnou úpravou pre prepravu telesne postihnutých osôb sediacich na invalidnom vozíku.

Bezbariérové vozidlo pre vozičkára Fiat Doblo

Important information for Brazilians living in Slovakia

Take action to receive information about the elections in Brazil and the Embassy of Brazil's activities.

Prečo sú dnes ryby také dôležité?

Vitamín D je pre ľudský organizmus prospešný na viacerých frontoch.