Sobota, 20. apríl , 2019

Ako správne triediť a odovzdávať oblečenie

Vaše oblečenie pomôže ľuďom v núdzi, ktorí si ho nemôžu dovoliť. Máme pre vás 6 rád, ako správne triediť a odovzdávať oblečenie.

Od štvrtku 28. marca do nedele 31. marca budete môcť počas charitatívnej akcie „Prezlečte niečíživot k lepšiemu“, ktorú organizuje nezisková organizácia Centrum rodiny odovzdať vaše nepotrebné oblečenie v Polus City Center. Vaše oblečenie pomôže ďalej ľuďom v núdzi, ktorí si ho sami nemôžu dovoliť. Tu máme pre vás 6 rád, ako správne triediť a odovzdávať oblečenie.

1. Vaše nepotrebné šatstvo prineste zabalené v krabiciach alebo v plastových vreciach.
  2. Veci pred tým vyperte (netreba ich nosiť do čistiarne) a vyžehlite.
  3. Veci, ktoré prinesiete, by mali byť v dobrom stave a nepoškodené.
  4. Prineste sezónne oblečenie. „Zbierame vždy len sezónne veci, lebo tieto sú žiadané a ľudia v núdzi väčšinou nemajú veľké skladovacie priestory a veci ako zimné bundy by nemali, kde uložiť. Preto prosím noste skôr jarné a letné oblečenie,“ vysvetľuje Alžbeta Šporerová, riaditeľka Centra rodiny.
  5. Aký typ oblečenia prineste: teplé ponožky, pánske spodné prádlo, pyžamá, športovú pánsku a dámsku obuv, papuče, detské oblečenie, detskú obuv, papuče, dámske a pánske bavlnené tričká, tepláky či mikiny. „Tiež môžete priniesť aj oblečenie pre bábätká,“ dodáva Alžbeta Šporerová, „nedávno sme mladej slobodnej mamičke pomohli s celou základnou detskou výbavičkou.“
  6. Prosím nenoste takéto oblečenie: dámske sukňové a nohavicové kostýmy, dámske blúzky a pánske košele, večerné a plesové šaty, veci po starých rodičoch, topánky na vysokých opätkoch, pánske obleky, kožuchy a baranice.

Tešíme sa na Vás a vaše šatstvo od 10:00 do 21:00 každý deň od 28. do 31.3.2018 v Polus City Center.

Viac informácií nájdete na: www.polus.sk

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.