Utorok, 21. máj , 2019

Vie sa vaša pokladnica spojiť s finančnou správou?

Od 1. 7. podnikateľom pribúda nová povinnosť. Riešením môže byť eKasa od O2.

Od júla musia mať podnikatelia registračné pokladnice spojené so systémom finančnej správy. Mnohí sa obávajú, že nákup nových kás a ich pripojenie k internetu im zvýši náklady.

Mobilný operátor O2 však dokazuje, že to tak byť nemusí. Už koncom februára prezradil, že zariadenie s pripojením k internetu bude ponúkať bez úvodnej platby za mesačný poplatok vo výške 25 eur. Ten zahŕňa nielen eKasu a pripojenie, ale aj termotlačiareň či platobný terminál na použitie kariet. Navyše podnikateľom zostane dostatok dát na bežnú agendu, keďže výmenu dát so štátnou správou nebude O2 spoplatňovať vôbec.

Ďalšie výhody O2 eKasy zahŕňajú skladové hospodárstvo, štatistiky predaja, synchronizáciu udalostí online v cloude či manažment stolov a obsluhy pre reštaurácie a kaviarne. Servisné zásahy budú môcť technici vykonávať aj online, čo podnikateľom podstatne ušetrí čas. Vďaka eKase im zároveň odpadnú mnohé administratívne úkony, napríklad denná uzávierka. Novinkou budú aj QR kódy na všetkých bločkoch z registračných pokladníc, ktoré umožnia spotrebiteľovi jednoduchým spôsobom overiť pravosť a platnosť samotného pokladničného dokladu.

O2 ponúka na výber z dvoch variantov: O2 eKasa Komplet zahŕňa komplexné stolové riešenie s pokladnicou, dotykovou obrazovkou, termotlačiarňou a samostatným terminálom pre platobné karty, O2 eKasa Kompakt je kompaktné all-in-one riešenie ideálne do menších prevádzok. V oboch prípadoch je súčasťou zariadenia dotyková obrazovka, termotlačiareň a zabudovaný platobný terminál pre všetky typy platobných kariet. eKasu je možné dovybaviť aj ďalším príslušenstvom, napríklad čítačkou EAN kódov, váhou či obrazovkou pre zákazníka.

Do finále McDonald´s Cupu postúpili mladí Vranovčania

Krajským kolom v Sabinove prešli suverénnym spôsobom. .

Atos poukázal na spotrebu mobilných aplikácií

Atos zoradil tridsiatku najpopulárnejších mobilných aplikácií sveta podľa spotreby energie.

Spotreba 30 populárnych aplikácií

Slovenskí právnici partnermi právnickej kancelárie CMS

Petra Čorba Stark a Michal Huťan sú od mája partnermi bratislavskej pobočky renomovanej medzinárodnej právnickej kancelárie CMS.