Sobota, 20. apríl , 2019

Viac ako 6 ton oblečenia pre dobrú vec

Počas charitatívnej akcie v bratislavskom nákupnom centre Polus sa podarilo vyzbierať nepotrebné oblečenie pre ľudí v núdzi

Počas marca mohli ľudia vrámci charitatívnej akcie „Prezlečte niečí život k lepšiemu“ odovzdať nepotrebné oblečenie v bratislavskom nákupnom centre Polus. Toto oblečenie v priebehu najbližších dní a týždňov poputuje k ľuďom v núdzi, ktorí si ho sami nemôžu dovoliť.

Jarné upratovanie vo štvrtok odštartovali moderátorka Katarína Brychtová a spevák Lukáš Adamec. Podporiť túto zaujímavú akciu sa rozhodlo aj Divadlo Nová scéna, ktoré na akcii v Poluse zastupovala Sisa Sklovská a mladá talentovaná speváčka Petra Dubayová, ktoré spoločne odspievali nádherný duet z nového muzikálu „Mária Terézia#posledná milosť“. Celá charitatívna akcia bola organizovaná pod záštitou neziskovej organizácie Centrum rodiny.

Možnosť pomôcť tým, ktorí to najviac potrebujú, medzi ľuďmi zarezonovala a celá zbierka zožala veľký úspech. Počas celého jej trvania odovzdalo oblečenie približne 1 500 ľudí všetkých vekových kategórií, ktorí spoločnými silami vyzbierali viac ako 6 ton oblečenia. Časť vyzbieraného šatstva bola už počas zbierky rozdaná ľuďom bez domova. Zvyšok vyzbieraného oblečenia poputoval do Centra rodiny a do centra Domov pre každého. Z týchto centier pôjde šatstvo ľuďom v núdzi, ktorí si ho sami nemôžu dovoliť.

Charitatívna zbiera ukázala, že ľudia si ešte stále radi navzájom pomáhajú. Návštevníci nákupného centra boli zbierkou nadšení a dokonca sa pýtali, kedy sa bude takáto akcia konať najbližšie. Ľudia sa navyše jej prostredníctvom dozvedeli o dobrej práci, ktorú robia viaceré neziskové centrá v Bratislave. Ako uviedla Center manažérka Polusu Denisa Králová: „ Sme nesmierne radi, že sme prispeli k dobrej veci a úprimne nás potešil veľký záujem našich zákazníkov. Spolu s našimi obchodnými partnermi, prevádzkami Polusu i vernými zákazníkmi vytvárame komunitu, zaujímame sa o spoločensky prospešné aktivity a podobným aktivitám sa radi budeme venovať a podporíme ich aj v budúcnosti.“

www.polus.sk

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.