Utorok, 15. október, 2019 | Meniny má Terézia

Víťaz súťaže Slovenskej cestnej spoločnosti je zo SvF STU

Víťaz súťaže Slovenskej cestnej spoločnosti o najlepšiu doktorandskú dizertačnú prácu je zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Slovenská cestná spoločnosť (SCS) vyhlásila súťaž onajlepšiu doktorandskú dizertačnú prácu (DDP) v treťom stupni vysokoškolského štúdia v študijných programoch:

-teória a konštrukcie inžinierskych stavieb, v študijnom odbore inžinierske konštrukcie a dopravné stavby,

- technológie a manažment stavieb v študijnom odbore stavebníctvo,

ktoré sú zamerané na oblasť cestného staviteľstva a cestného hospodárstva (cesty, diaľnice, objekty). Najlepšia DDP bola ocenenácenou SCS (diplom a finančná odmena), ktorá bola odovzdaná víťazovi počas slávnostného otvorenia Cestnej konferencie 2019 v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave 26. – 27. marca 2019. Z rúk predsedu cestnej spoločnosti si túto vzácnu trofej za rok 2018/19 prevzal

Ing. Radoslav Vida, PhD. - absolvent Stavebnej fakulty STU v Bratislave, doktorandského študijného programu Teória a konštrukcie inžinierskych stavieb (do augusta 2018 bol doktorandom Katedry betónových konštrukcií a mostov). Jeho víťazná práca mala názov Šmyková odolnosť mostovkových dosiek.

Sprievodnou aktivitou konferencie bolo vyhodnotenieMostárskej modelárskej súťaže, ktorej cieľom bolo navrhnúť a vytvoriť model priehradového mosta, ktorý prenesie čo najväčšie zaťaženie. Aj tentoraz rady súťažiacich svojou aktívnou účasťou rozšíril ambiciózny tím študentov zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Srdečne blahoželáme!

Autori: Jozef Urbánek – text, SCS - foto

P3 začína na východe Slovenska s výstavbou parku

Prácu v ňom by mohlo nájsť až 1 500 ľudí z košického a prešovského regiónu.

Zľavnené študentské lístky na dopravu s ISIC už aj cez mobil

Zľavnené študentské lístky na dopravu sa s ISIC dajú kupovať už aj cez mobil

Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope

Od októbra si zákazníci Lidla môžu obľúbený spotrebný tovar kúpiť už aj online