Streda, 24. apríl , 2019

Petit Press rozširuje svoje portfólio služieb

Vydavateľstvo Petit Press roširuje v regiónoch svoje služby a vytvára najväčšie regionálne grafické štúdio.

BRATISLAVA – Vydavateľstvo Petit Press vytvorilo so spoločnosťou M KREO studio najväčšie regionálne grafické štúdio. Petit Press sa stal 34% spoločníkom a začal outsourcovať výrobu svojich regionálnych titulov MY a ECHO priamo v agentúre.

„Nakupovať grafické služby externe v M KREO studio malo pre nás niekoľko výhod. Od ekonomických až po organizovanie výroby v celej divízie týždenníkov. Skúšobné mesiace ukázali, že to bolo správne rozhodnutie. Výroba novín v redakcii funguje oveľa viac online, čím je celý proces efektívnejší,“ povedal člen predstavenstva Milan Mokráň, ktorý riadi divíziu regionálnych novín MY a ECHO.

Mokráň vidí vstup samotného Petit Press-u do M KREO studio ako príležitosť rozšíriť doterajšie služby pre existujúcich klientov vydavateľa. Sídlo štúdia je v Žiline a pracuje preň viac ako 15 grafikov a ďalší pribúdajú. Len v roku 2018 vyrobili viac ako 70-tisíc novinových strán a množstvo ďalších knižných alebo reklamných produktov.

Grafickému štúdiu šéfuje Monika Janigová, ktorá už 11 rokov vedie aj reklamnú agentúru M KREO. „Budúcnosť vidíme primárne v regiónoch ako v komerčnom tak aj vo verejnom sektore. Tu sme doma a tu sme silní. Máme tím kvalitných grafikov a veríme si, že môžeme fungovať ako fabrika na grafiku. Ponúkať chceme hlavne knihy, brožúry, noviny, firemné tlačoviny a iné grafické služby. Tím je zostavený z dlhoročných novinových grafikov, tak je pre nich prirodzené, že pracujú rýchlo, kvalitne a zodpovedne. Je na čom stavať.“

Grafici budú môcť svoje zručnosti potvrdiť pri predstavení nového redizajnu týždenníkov MY. Ako dodáva Milan Mokráň: „Na redizajn sa osobne teším, lebo od neho očakávame nielen modernejší dizajn novín, ale predovšetkým úsporu práce redaktorov, ktorí sa budú môcť oveľa viac sústrediť na kvalitu pripravovaných materiálov.“

Outsourcing grafických prác je ďalšou zmenou v divízii regionálnych titulov vydavateľstva Petit Press za posledných 18 mesiacov. Jednou s posledných zmien bolo založenie novej eventovej divízie MY S VAMI. K dnešnému dňu zorganizovala viac ako 40 úspešných eventov na rôzne témy. Neprehliadnuteľným podujatím bola najväčšia medzinárodná konferencia DOPRAVA 2018, ktorej sa zúčastnilo viac ako 450 návštevníkov, 41 spíkrov, program bežal súbežne v dvoch sálach, kde bolo spolu 8 diskusných panelov.

Viac o grafickom štúdiu sa môžete dozvedieť na www.fabrikanagrafiku.sk.

Kontakt pre ďalšie informácie:

Peter Ciglan - 0905 428 741 -peter.ciglan@petitpress.sk

Elegancia, športový duch alebo výkon? Hyundai i30 Fastback

Vieme, že občas je ťažké správne si vybrať, preto vám to skúsime uľahčiť.

Elegantný po každej stránke, i30 Fastback

Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur

V tomto roku chce podporiť pamiatky, turizmus aj folklór.

Gemerský expres priblíži nádherný kraj

Prevezie turistov po tratiach, ktoré už nie sú využívané.

Takto sa môžete najlepšie chrániť pred výtlkmi

Nenápadne vyzerajúce jamy môžu vaše vozidlo poškodiť a priniesť neželané výdavky. Vieme, ako sa tomu vyhnúť.