Nové možnosti spolupráce EU v Bratislave s univerzitami v Mexiku

Zástupcovia EU v Bratislave rokovali o nových možnostiach spolupráce s univerzitami v Spojených štátoch mexických.

Nové možnosti spolupráce s univerzitami v Spojených štátoch mexickýchNové možnosti spolupráce s univerzitami v Spojených štátoch mexických (Zdroj: Ekonomická univerzita v Bratislave)

Rektor EU v Bratislave Ferdinand DAŇO podpísal dňa 4. apríla 2019 v Mexico City zmluvu o spolupráci s Instituto Tecnológico Autónomo de México. ITAM je najlepšou ekonomickou univerzitou v Mexiku s vynikajúcim umiestnením vo svetových rankingoch a trojitou akreditáciou (AACSB, EQUIS, AMBA). Predmetom rokovania vedenia ITAM s delegáciou EU v Bratislave, ktorú tvorili Boris MATTOŠ, prorektor pre medzinárodné vzťahy, Jana PÉLIOVÁ, prorektorka pre manažovanie akademických projektov, Peter DRÁBIK, dekan OF EU v Bratislave a Danka PAŠTÉKOVÁ, Oddelenie medzinárodnej spolupráce Centra medzinárodných vzťahov, boli možnosti vzájomnej spolupráce. Obidve strany zdôraznili, že potenciál spolupráce je veľký, keďže štruktúra oboch inštitúcií je veľmi podobná a ciele v oblasti vzdelávania a výskumu sú identické.

Delegácia EU v Bratislave v rámci zahraničnej pracovnej cesty v Mexiku navštívila dňa 1. apríla 2019 veľvyslanectvo SR v Mexiku, kde sa konalo pracovné stretnutie s veľvyslankyňou Alenou GAŽÚROVOU a Ivonou KVORKOVOU, zástupkyňou veľvyslankyne. V uvedený deň sa tiež uskutočnilo prijatie na Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (TEC) – kampus v Santa Fe. EU v Bratislave dlhodobo spolupracuje s TEC Monterrey; cieľom návštevy bolo prerokovanie ďalších možností spolupráce, ako zapojenie do programu Medzinárodná kreditová mobilita Erasmus+, zimné a letné školy, vzdelávacie projekty a pod.

Dňa 2. apríla 2019 delegácia EU v Bratislave absolvovala pracovné rokovanie s vedením Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (TEC) – kampus v Toluce. S TEC Monterrey realizujeme od roku 2004 letnú školu Doing Business / Doing Marketing in Central Europe. Predmetom rokovania bola okrem iného organizačná príprava 15. ročníka letnej školy, ktorá sa uskutoční od 8. júla do 2. augusta 2019 na EU v Bratislave. Letnej školy sa za uplynulé obdobie zúčastnilo takmer 500 študentov z Mexika. Zahraničný pobyt na EU v Bratislave absolvovalo za posledných 5 rokov viac ako 150 študentov z TEC Monterrey.

V rámci pracovného pobytu v hlavnom meste Mexika, delegácia EU v Bratislave navštívila dňa 3. apríla 2019 Universidad Nacional Autónoma de México (UNAM). UNAM je s počtom takmer 350-tisíc študentov najväčšou univerzitou v Latinskej Amerike. Univerzita predstavuje excelentné pracovisko v oblasti výskumu. Rokovania s vedením Fakulty politických a sociálnych vied sa zúčastnili tiež profesori z oblasti marketingu, matematiky a medzinárodného obchodu. Obe strany sa zhodli v záujme o bilaterálnu spoluprácu, študentskú a učiteľskú výmenu, projektovú a vedeckú kooperáciu. V štádiu prípravy je uzatvorenie dohody o spolupráci medzi oboma inštitúciami.

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  3. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  6. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  7. Do ZWIRN OFFICE sa sťahuje špičková zubná klinika 3SDent
  8. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  1. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  2. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  3. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Dobrovoľníci z MetLife vysadili nové stromy a kríky
  7. MISSia splnená. Projekt Kesselbauer ožíva spokojnými majiteľmi
  8. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  1. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 30 694
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 526
  3. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 15 329
  4. McDonald's reštaurácia Košice Jazero ukončuje svoju prevádzku 12 357
  5. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 666
  6. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 9 981
  7. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 9 613
  8. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 366
SkryťVypnúť reklamu

Objavte ako Nesto dokáže meniť susedov na silné priateľstvá.

INZERCIA 10 h

Obľubujú ho cyklisti, bežci, romantici aj fanúšikovia histórie. Cyklomost slobody je plný zaujímavostí a stojí za rodinný výlet.

18 h

Tatra banka prináša novú aplikáciu TABI určenú pre najmladších klientov.

19 h
SkryťZatvoriť reklamu