Utorok, 17. september, 2019 | Meniny má Olympia

Pre učiteľov je dôležité, aby sa navzájom inšpirovali

Cena Učiteľ Slovenska spája úspešných pedagógov a predstavuje ich verejnosti.

Ocenenie Učiteľ Slovenska je súčasťou medzinárodnej iniciatívy Global Teacher Prize, ktorá vznikla, aby sa zvýšilo povedomie o dôležitosti profesie pedagógov. Ponúka príležitosť učiteľom, aby dali vedieť o svojej práci a podelili sa o svoje skúsenosti s kolegami. Tento moment vyzdvihli aj finalisti prvého ročníka Učiteľa Slovenska. ,,Vďaka účasti v Učiteľovi Slovenska som sa presvedčil, že spôsob, akým učím a ako pristupujem k žiakom, je dobrý. Aj preto chcem na sebe ďalej pracovať a byť ešte lepším učiteľom,“ povedal Jaromír Flaškár, učiteľ geografie a biológie na Základnej škole Mládežnícka v Púchove. ,,Na každej škole sú dobrí učitelia. Mám však skúsenosť, že niektorí sú radšej v kúte a boja sa prejaviť, lebo sa stretli s nepochopením kolegov. Ale ja vyzývam tých, ktorí aj potajomky učia kreatívne, aby sa ozvali a prihlásili sa do Učiteľa Slovenska,“ doplnila Jana Karľová zo Špeciálnej základnej školy v Humennom. ,,To je benefit tohto ocenenia, že sa prezentujú aktivity učiteľov, ktorým záleží na vzdelávaní žiakov. Pre nás je dôležité, aby sme sa navzájom inšpirovali. To je cesta, ako neupadnúť do stereotypu, ktorý neprospieva ani nám, ani študentom,“ hovorí Kornélia Lohyňová z Hotelovej akadémie Mikovíniho 1 v Bratislave.

Prihlášky a nominácie čakajú organizátori do 28. apríla 2019

Prihlásiť do ocenenia Učiteľ Slovenska sa môžu učitelia základných a stredných škôl, učitelia na čiastočný úväzok, či školitelia v online kurzoch. Nominovať ich môže aj verejnosť, prihlášky sa dajú poslať do 28. apríla 2019. Víťaza 2. ročníka ceny Učiteľ Slovenska Komenského inštitút vyhlási vďaka podpore Slovenskej sporiteľne a Slovak Telekomu začiatkom októbra, čaká ho odmena 5. 000 euro a cesta na finále Global Teacher Prize 2020 do Dubaja.

Viac informácií: www.ucitelslovenska.sk

Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce

Spoločnosť dm drogerie markt pokračuje už piaty rok v najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne}.

Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!

Na frankfurtskom autosalóne sa predstavil nový model Volkswagenu, ktorý je pre značku jedným z najdôležitejších v histórii.

Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú

Stále viac sa hovorí o vplyve vnútorného vzduchu a stavebných materiálov na naše zdravie.