Utorok, 18. jún, 2019 | Meniny má Vratislav

Pivovar Šariš rozdá regiónu 16-tisíc eur

V tomto roku chce podporiť pamiatky, turizmus aj folklór.

PREŠOV– Veľká finančná pomoc pre región! Jeden z najväčších zamestnávateľov v Prešovskom kraji, Pivovar Šariš, opäť prichádza s grantovým programom Šariš ľuďom, ktorým podporuje potenciál kraja a zároveň upozorňuje na jeho krásy. Okrem rozvoja turizmu či obnovy pamiatok tentokrát získa peniaze aj slovenský folklór. Na prihlásenie projektov ale ostáva už len pár dní.

Do 17. ročníka grantového programu Šariš ľuďom sa môžu zapojiť mimovládne organizácie registrované ministerstvom vnútra. Každý zo žiadateľov môže predložiť jeden projekt, ktorým sa bude uchádzať o časť z celkovej sumy 16-tisíc eur. Finančné prostriedky, ktoré pivovar vyčlenil, sú určené na podporu rozvoja cestovného ruchu, pomoc pri revitalizácii pamiatok, krás či iných symbolov Prešovského kraja.

Novinkou je úcta k folklóru

Pivovar Šariš aj tento rok pokračuje v zlepšovaní života obyvateľov v celom kraji.„Šariš je náš domov a záleží nám na tom, ako sa darí regiónu, v ktorom pôsobíme už vyše 50 rokov. Sme radi, že môžeme prispievať k jeho rozvoju,“ hovorí Ján Čerkala, manažér Pivovaru Šariš. V tomto roku pivovar navyše prichádza aj s novinkou : „Okrem hmotného kultúrneho dedičstva by sme radi podporili aj miestny folklór a tradície, ktoré nás všetkých formovali,“ doplnil Čerkala.

Na prihlásenie projektov ostávajú posledné dni

Organizácie, ktoré majú záujem získať grant, nájdu podrobné informácie a formuláre k žiadostiam na adresewww.sarisludom.sk. Svoje projekty môžu prihlásiť už iba do 30. apríla 2019.

Víťazné projekty vyberie grantová komisia programu Šariš ľuďom zložená zo zástupcov Pivovaru Šariš, členov správnej rady Komunitnej nadácie Veľký Šariš a miestnych odborníkov pre regionálny rozvoj. Zverejnené budú do 28. júna 2019.„Pivovar Šariš sa vďaka svojmu grantovému programu stal nielen naším dlhoročným partnerom, ale predovšetkým partnerom ľudí, ktorí žijú v Prešovskom kraji. Aj v tomto ročníku radi podporíme tých, ktorých práca a úsilie sú inšpiráciou pre nás všetkých,“ uviedla Štefánia Lenzová, správkyňa Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

O rozvoji Šariša rozhodnete aj vy

Hodnotiť projekty budú môcť aj ľudia vo verejnom hlasovaní a tenkoncept, ktorý osloví najviac priaznivcov, bude navyše odmenený sumou tisíc eur. Verejnosť môže hlasovať na stránke www.sarisludom.sk od 29. júna do 31. augusta 2019, ako aj počas série letných jednodňových festivalov My sme východ. Víťazné projekty, ktoré budú podporené z grantového programu, budú slávnostne vyhlásené počas Dňa otvorených dverí Pivovaru Šariš 7. septembra 2019.

Krása verzus hrozba. Ako si užiť slnko bez rizika?

Do hneda opálená koža pôsobí atraktívne. Nadmerné vystavovanie sa slnečným lúčom však môže spôsobiť vážne zdravotné komplikácie.

Pod Vinicou - Perspektívne bývanie v Novom Meste

Chcete bývať v atraktívnej lokalite Biely kríž? Nezmeškajte exkluzívnu ponuku, predaj bytov zahájený!