Utorok, 17. september, 2019 | Meniny má Olympia

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom v rôznych disciplínach. Usporiadateľmi bola Katedra telesnej výchovy a Združenie študentov Stavebnej fakulty STU. Okrem tradičných športov ako tenis, plávanie, futbal, florbal, basketbal a volejbal sme tento ročník rozšírili o stolný tenis, beh na 22. poschodie a pridali sme súťaž o najväčšieho siláka.

Podujatie otvoril prodekan pre rozvoj fakultydoc. Ing. Peter Kyrinovič, PhD., ktorý poďakoval zúčastneným za prejavený záujem o túto športovú udalosť a všetkým poprial príjemne strávený deň plný skvelých výkonov a zážitkov.

V tomto ročníku, ak to zhrnieme, sa o čosi viac darilo študentom, ktorí vyhrali nad učiteľmi/zamestnancami v 4 prípadoch a to v tenise, stolnom tenise, plávaní a basketbale. Učitelia/zamestnanci mali prevahu vo futbale, volejbale a s pomocou študentov aj vo florbale. Do súboja o najväčšieho siláka neprišla študentom konkurencia z radov učiteľov a zamestnancov a taktiež až na jednu výnimku absentovali aj pri behu na 22. poschodie.

V rámci Športového dňa sa v priestoroch átria konal sprievodný program zorganizovaný Združením študentov, ktorý spestril celé podujatie a prilákali množstvo zvedavcov a divákov. Bonusom bolo čapované pivo, kofola a výborné vafle.

Slávnostné vyhodnotenie výsledkov prebehlo v átriu Stavebnej fakulty za účasti dekanaprof. Ing. Stanislava Unčíka, PhD., prodekana doc. Ing. Petra Kyrinoviča, PhD. a zástupcu vedúcej katedry telesnej výchovy Mgr. Mariána Deckého, kde víťazným družstvám odovzdali diplomy a pamätné tričká. Následne na aktívnych účastníkov čakal výborný guláš.

Podujatie hodnotíme ako mimoriadne vydarené, šport vždy prispieva k utuženiu vzťahov nielen medzi rovesníkmi, ale aj medzi generáciami. Všetkým, ktorí sa na Športovom dni podieľali aktívne v súťaži, alebo pri organizácii srdečne ďakujeme a zároveň ich, aj ostatných športových nadšencov pozývame na ďalší ročník.

Výsledky a viac fotografií nájdete TU.

Mgr. Marián Decký, Katedra telesnej výchov SvF STU v Bratislave

Ochrana klímy spojí slovenské mestá a obce

Spoločnosť dm drogerie markt pokračuje už piaty rok v najväčšej iniciatíve na podporu dobrovoľníctva pod názvom dm {spoločne}.

Revolučný Volkswagen ID.3 naživo z Frankfurtu!

Na frankfurtskom autosalóne sa predstavil nový model Volkswagenu, ktorý je pre značku jedným z najdôležitejších v histórii.

Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú

Stále viac sa hovorí o vplyve vnútorného vzduchu a stavebných materiálov na naše zdravie.