Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Stavebná fakulta participovala na Bratislavských mestských dňoch

Posledný aprílový víkend patril 16. ročníku Bratislavských mestských dní.

Posledný aprílový víkend patril 16. ročníku Bratislavských mestských dní. V rámci tohto podujatia sa Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU už tretí rok podieľala na spoluorganizovaní Dňa otvorených dverí vo Vodárenskom múzeu BVS a.s. Cieľom tohto podujatia bolo vyzdvihnúť význam vody v životnom prostredí a zdôrazniť nutnosť ochrany vody a vodných zdrojov. Hlavným organizátorom akcie je Bratislavská vodárenská spoločnosť a.s., ktorá podujatie organizuje v rámci svojho vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť”. Zámerom programu je budovanie pozitívneho vzťahu verejnosti k pitnej vode a rozširovať vedomosti mladých o pitnej a odpadovej vode.

Počas konania podujatia bola verejnosti sprístupnená časť ostrova Sihoť, kde si bolo možné pozrieť budovu čerpacej stanice, najstaršiu vodárenskú studňu a tunel pod korytom Karloveského ramena. Pri prehliadke čerpacej stanice bol zabezpečený aj odborný výklad o technických zariadeniach objektu a o vodovodnom systéme Bratislavy.

Návštevníci múzea si mohli pozrieť okrem celoročnej expozície aj praktické ukážky prevádzky vodojemu a čistiarne odpadových vôd v edukačných stánkoch Katedry zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU a Modrej školy. Edukačný stánok katedry ponúkal aktivity pre všetky vekové kategórie. Na svoje si prišli nielen zvedavé deti, ale aj dospelí, ktorí si mohli vypočuť výklad o fungovaní čistiarne odpadových vôd, o vodných zdrojoch na Slovensku a na záver si mohli otestovať získané poznatky na slepých mapách Slovenska a Bratislavy.

Osobité poďakovanie pri spolupodieľaní sa na tejto vydarenej odborno-náučnej akcii patrí študentom, ktorí vo svojom voľnom čase prišli podporiť šírenie povedomia o ochrane životného prostredia a vynasnažili sa šíriť dobré meno Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity.

Peter Ďuroška, Natália Plichtová, Lukáš Bachár, René Dvořák, Ing. Ivana Marko, Ing. Réka Csicsaiová, Ing. Mária Dubcová

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.

Do VIVO! Bratislava zavítala doba kamenná

Do VIVO! Bratislava príde koncom februára interaktívna vzdelávacia výstava pre deti Doba kamenná.

Doba kamenná vo VIVO! Bratislava