Pondelok, 13. júl, 2020 | Meniny má MargitaKrížovkyKrížovky

Stavebná fakulta participovala na Bratislavských mestských dňoch

Posledný aprílový víkend patril 16. ročníku Bratislavských mestských dní.

Posledný aprílový víkend patril 16. ročníku Bratislavských mestských dní. V rámci tohto podujatia sa Katedra zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU už tretí rok podieľala na spoluorganizovaní Dňa otvorených dverí vo Vodárenskom múzeu BVS a.s. Cieľom tohto podujatia bolo vyzdvihnúť význam vody v životnom prostredí a zdôrazniť nutnosť ochrany vody a vodných zdrojov. Hlavným organizátorom akcie je Bratislavská vodárenská spoločnosť a.s., ktorá podujatie organizuje v rámci svojho vzdelávacieho programu Modrá škola – voda pre budúcnosť”. Zámerom programu je budovanie pozitívneho vzťahu verejnosti k pitnej vode a rozširovať vedomosti mladých o pitnej a odpadovej vode.

Počas konania podujatia bola verejnosti sprístupnená časť ostrova Sihoť, kde si bolo možné pozrieť budovu čerpacej stanice, najstaršiu vodárenskú studňu a tunel pod korytom Karloveského ramena. Pri prehliadke čerpacej stanice bol zabezpečený aj odborný výklad o technických zariadeniach objektu a o vodovodnom systéme Bratislavy.

Návštevníci múzea si mohli pozrieť okrem celoročnej expozície aj praktické ukážky prevádzky vodojemu a čistiarne odpadových vôd v edukačných stánkoch Katedry zdravotného a environmentálneho inžinierstva Stavebnej fakulty STU a Modrej školy. Edukačný stánok katedry ponúkal aktivity pre všetky vekové kategórie. Na svoje si prišli nielen zvedavé deti, ale aj dospelí, ktorí si mohli vypočuť výklad o fungovaní čistiarne odpadových vôd, o vodných zdrojoch na Slovensku a na záver si mohli otestovať získané poznatky na slepých mapách Slovenska a Bratislavy.

Osobité poďakovanie pri spolupodieľaní sa na tejto vydarenej odborno-náučnej akcii patrí študentom, ktorí vo svojom voľnom čase prišli podporiť šírenie povedomia o ochrane životného prostredia a vynasnažili sa šíriť dobré meno Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity.

Peter Ďuroška, Natália Plichtová, Lukáš Bachár, René Dvořák, Ing. Ivana Marko, Ing. Réka Csicsaiová, Ing. Mária Dubcová

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Získajte EKO čistiace prostriedky od slovenského výrobcu zdarma

Baby Cleaner hygienicky čistí okolie vašich detí a v súlade s prírodou. Výrobcom je slovenská Rodinná firma.

Ekologické čistiace prostriedky nijako nepoškodzujú pokožku. Práve naopak, vzácne za studena lisované oleje a výťažky z rastlín ju vyživujú.

Študijný program s uplatnením v automobilovom priemysle

Professional MBA Automotive Industry, postgraduálne vzdelávanie pre manažérov v angličtine poskytované STU v Bratislave a TU Wien.

Vylievate kuchynský olej do záchoda? Zvyšujete si tým účty

Olej upcháva kanalizáciu. Ako sa to premietne do vyúčtovania?