Nový Hyundai i30 Fastback N má emócií na rozdávanie

Hyundai i30 N, najpredávanejší hot hatch roka 2018 na Slovensku, dostal elegantnejšieho bračeka. Spoznajte nový i30 Fastback N!

Zdroj: Hyundai SlovenskoZdroj: Hyundai Slovensko

Elegantný aj výkonný

i30 Fastback N je auto, ktorého dynamika a športové naladenie dokážu zamiešať karty na pretekárskej trati, no zároveň dokonale pútať pozornosť okolia aj na bežnej ceste do práce či na nákup. Vôbec by sme sa nečudovali, ak by jeho majiteľ neustále riešil dilemu, či nasadnúť a užiť si 275 konských síl pod kapotou, alebo zostať pred dverami a vychutnávať si jeho elegantnú siluetu s pozvoľne klesajúcou líniou strechy. Takéto spojenie elegancie a drsnej športovosti sa dnes už tak často nevidí.

Sexi zadok

Práve zadnú časť N-kového Fastbacku uvidia ostatní vodiči v premávke pomerne často. Aby aj z diaľky vysielal jasné posolstvo o svojej výnimočnosti, disponuje zvýrazneným lemom spojleru na piatych dverách, dvoma chrómovanými koncovkami výfuku a ikonickým trojuholníkovým hmlovým svetlom. Aj z iných strán však rozhodne stojí za pozornosť. Znížená karoséria, agresívny nárazník a kaskádovitá maska s logom N potvrdzujú výkonnostné ambície. Pohľady upútajú aj parádne zliatinové disky a červené strmene bŕzd.

Zážitok z jazdy na trati

Hyundai i30 Fastback N vás veľkou porciou emócií zahrnie skôr, než sa posadíte za jeho volant. Zvyšovačov tepu je toľko, že sa nebudete vedieť dočkať okamihu, keď už konečne zapadnete do výborných športových sedadiel s optimálnym držaním tela v zákrutách. Okrem nich vás čaká volant obšitý kožou a presná kulisa radenia poctivej manuálnej prevodovky. Zostáva nastaviť vozidlo do športového režimu a môžete vyraziť za dobrodružstvom na pretekárskom okruhu. Pri užívaní auta v zákrutách oceníte výborne vyladený podvozok, výkonné brzdy aj zvýšenú tuhosť karosérie. Postaral sa o ňu nielen zvýšený počet zvarov, ale aj výstuhy, ktoré inžinieri použili aj v mimoriadne úspešnom päťdverovom hatchbacku Hyundai i30 N.

Do práce aj na nákupy

V i30 Fastback N si môžete nastaviť vozidlo až v piatich jazdných režimoch – Eco, Normal, Sport, N a N Custom. Možno si poviete, načo že je v tomto výbornom športiaku verzia Eco? Nuž nato, že toto auto má potenciál byť aj veľmi praktickým vozidlom na každý deň. Od priestrannej karosérie cez batožinový priestor so základným objemom 450 litrov, ktorý je navyše výborne prístupný, cez veľké piate dvere až po bohatú výbavu obsahujúcu prvky bezpečnosti aj komfortu. Počítať môžete s 8-palcovým farebným LCD displejom s integrovanou zadnou kamerou, navigáciou a službami Apple CarPlay a Android Auto, ktoré umožňujú zákazníkovi prostredníctvom smartfónu ovládať hudbu, funkcie telefónu a navigácie na obrazovke. Bezpečnosť posádky majú na starosti systémy aktívnej bezpečnosti, ktoré spĺňajú najvyššie európske bezpečnostné štandardy: systém autonómneho núdzového brzdenia, systém na sledovanie únavy vodiča, systém na automatické udržanie vozidla v jazdnom pruhu, automatické prepínanie diaľkových svetiel a inteligentné rozoznávanie dopravných značiek obmedzujúcich maximálnu povolenú rýchlosť.

To treba zažiť

Nový Hyundai i30 Fastback N vzbudzuje také emócie, až sa zdá, že je to iba o nich. A ešte o povestnom fantastickom zvukovom prejave. Skutočnosť je však taká, že ide o komplexné, výborne naladené a postavené vozidlo, ktoré je krásne, výkonné, bezpečné a spoľahlivé. Lepšie ako stokrát o ňom čítať je aspoň raz ho vyskúšať. Objednajte sa na testovaciu jazdu, vyžiadajte si nezáväznú cenovú ponuku a získajte ešte viac zaujímavých informácií o Hyundai i30 Fastback N u autorizovaných predajcov Hyundai a na hyundai.sk.

Načítavam video...

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

2. Ale že brutálny hráčsky notebook
  3. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  4. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  5. Priesady ako zo škatuľky
  6. Chceš vlastniť nový Galaxy S24, vyskúšaj ho vďaka Try Galaxy?
  7. Každý piaty zomrie
  8. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých
  1. Na zdraví záleží
  2. Prečo cena Bitcoinu rastie? Kam až môže vystúpať?
  3. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe
  4. Jar bez únavy: Aktívny životný štýl ako liek
  5. Rozbieha sa online súboj o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  6. Súťaž Fénix – Kultúrna pamiatka roka štartuje online hlasovanie
  7. Štartuje online hlasovanie o najkrajšiu obnovenú pamiatku
  8. Slováci hlasujú online za najkrajšiu obnovenú pamiatku
  1. Bezstarostný relax? Objavte tieto skvelé hotely pre dospelých 12 131
  2. Špičkové pokrytie v záhrade či v pivnici? 8 999
  3. Budúcnosť VÚSCH je v špičkovej medicíne a spokojnosti pacientov 8 774
  4. Každý piaty zomrie 8 771
  5. Devínska Kobyla teraz 6x dobrodružnejšia: Tipy, čo neprehliadnuť 3 790
  6. Trúfame si pristáť s lietadlom, ale na toto nám odvaha chýba 3 728
  7. Značka Cupra má na Slovensku už šesť nových Cupra garáží 3 507
  8. Ako sporiť na dôchodok? Radí odborník 2 967
SkryťVypnúť reklamu

Onkologické ochorenia sú druhou najčastejšou príčinou hospitalizácií a úmrtí na Slovensku.

INZERCIA 8 h

Po pandémii, keď sa ekonomiky snažia oživiť a hľadajú stabilnú budúcnosť, digitálne meny ako Bitcoin opäť získavajú na význame.

INZERCIA 8 h

Nové číslo Historickej revue už v predaji aj s knižnou predplatiteľskou akciou.

SkryťZatvoriť reklamu