Utorok, 18. jún, 2019 | Meniny má Vratislav

Šach cibrí mozog a učí férovosti

Šachový turnaj O pohár dekana stavebnej fakulty STU v Bratislave

Začiatkom marca, presnejšie 6. marca 2019, sa naStavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave konal šachový turnaj O pohár dekana stavebnej fakulty, z ktorého víťaz postúpil do kola O pohár rektora STU.

Turnaja sa zúčastnilo 13 hráčov - väčšina dobrovoľne:-) . Veľmi nás potešili dve veci, a to: že ani dievčatá sa nedali zahanbiť a prišli ukázať svoje hráčske schopnosti, respektíve jedno dievča a toTatiana Santová, ktorá potvrdila, že šach nie je len doménou mužov. A druhá skutočnosť, že tento rok sa turnaja zúčastnili aj doktorandi, respektíve jeden a to architekt Ing. arch. Ing. Roman Ruhig, ktorý obsadil úctyhodné štvrté miesto. Veríme, že to povzbudí aj viacerých študentov tretieho stupňa a v budúcich rokoch sa zúčastnia v hojnejšom počte.

Súťažné šachové partie sa hrali v dobrej, priateľskej nálade, aj keď pohár dekana si mohol odniesť len jeden. Pán dekanprof. Ing. Stanislav Unčík, PhD. spolu s pani prodekankou doc. Ing. Katarínou Gajdošovou, PhD. odovzdali ceny víťazom, a to konkrétne Petrovi Mackovi, študentovi matematicko-počítačového modelovania, ktorý sa umiestnil na prvom mieste. Na druhom mieste skončil László Takács študent geodézie a kartografie a tretie miesto obsadil Jerguš Rusin zo Strojníckej fakulty.

Srdečne gratulujeme!

Česť a sláva víťazom, ale aj všetkým zúčastneným, ktorí si v kope povinností našli čas a prišli sa odreagovať.

Bc. Nora Naddourová, Združenie študentov SvF STU v Bratislave

Krása verzus hrozba. Ako si užiť slnko bez rizika?

Do hneda opálená koža pôsobí atraktívne. Nadmerné vystavovanie sa slnečným lúčom však môže spôsobiť vážne zdravotné komplikácie.

Založenie spoločnosti s.r.o. je výhodnejšie v ČR ako v SR

Veľa spoločností na trhu, ktorým sa darí a majú stále postavenie na Slovensku, sa rozhodne expandovať do Českej republiky.

Pod Vinicou - Perspektívne bývanie v Novom Meste

Chcete bývať v atraktívnej lokalite Biely kríž? Nezmeškajte exkluzívnu ponuku, predaj bytov zahájený!