Utorok, 18. jún, 2019 | Meniny má Vratislav

Podarilo sa!

Postup v medzinárodnej študentskej súťaži International Colleges and Universities Competitive Construction Workshop.

V medzinárodnej študentskej súťažiInternational Colleges and Universities Competitive Construction Workshop sa študenti Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity v Bratislave v spolupráci s tímom z Kunming University umiestnili medzi pätnástimi najlepšími tímami zo sveta, čo znamená, že v auguste letia na mesiac do Číny a tam budú navrhnuté dielo stavať!

Každoročne súťaž kladie dôraz na kontextuálnu architektúru ako aj na prax a pritom skúma silu dizajnu v odľahlých štvrtiach čínskych provincií. Tento rok bolo zadanímnavrhnúť chatový komplex s infraštruktúrou v historickej časti 100-ročného hruškového sadu v Siyang County, v Číne. Od začiatku bolo najväčšou výzvou porozumieť novému prostrediu a čínskej kultúre, čo sa za tak krátky čas asi ani nedá. Naopak, možno vďaka tomu dokázali k návrhu pristupovať inak a porota to v piatok ocenila.

Obrovská vďaka patrí architektoviJ. Hermannovi za sprostredkovanie a podporu, architektke Z. Nádaskej a P. Paňákovi za pravidelné konzultácie, študentom aj profesorovi z partnerskej Kunming University za spoluprácu, vedúcemu tímu M. M. J. Arnouldovi za skvelú organizáciu a samozrejme našim študentom za ich kvalitnú prácu a bojové nasadenie aj napriek časovej tiesni.

Menovite sú to:Robert Provazník, Romana Vojtková, Juliana Tafernerová, Jakub Hanzl a Michal Marťák

Len tak ďalej!

Víťazné práce (tretia je naša):

Ing. Matthias Marcel Jean Arnould, doktorand, Katedra architektúry SvF STU v Bratislave (prevzaté z FB KARCH)

Krása verzus hrozba. Ako si užiť slnko bez rizika?

Do hneda opálená koža pôsobí atraktívne. Nadmerné vystavovanie sa slnečným lúčom však môže spôsobiť vážne zdravotné komplikácie.

Založenie spoločnosti s.r.o. je výhodnejšie v ČR ako v SR

Veľa spoločností na trhu, ktorým sa darí a majú stále postavenie na Slovensku, sa rozhodne expandovať do Českej republiky.

Pod Vinicou - Perspektívne bývanie v Novom Meste

Chcete bývať v atraktívnej lokalite Biely kríž? Nezmeškajte exkluzívnu ponuku, predaj bytov zahájený!