Streda, 24. júl, 2019 | Meniny má Vladimír

Odpovedáme na vaše otázky - Sídlo s.r.o-čky

Odpovedáme na otázky našich čitateľov ohľadom témy s.r.o.

V prípade, že rodinný dom nemá ešte pridelené súpisné číslo, môžem si v ňom zriadiť sídlo firmy?

Pri zápise sídla spoločnosti do obchodného registra je potrebné, aby objekt mal pridelené súpisné číslo alebo aj orientačné číslo, bez ktorého obchodný register adresu spoločnosti nezapíše. Druhou podmienkou zápisu je, že stavba musí byť skolaudovaná, teda musí spĺňať aj právne náležitosti.

Ak je mojesídlo spoločnosti v rodinnom dome rodičov, tak musím mať s nimi uzatvorenú nájomnú zmluvu alebo to treba riešiť iným spôsobom?

Máte na výber dve možnosti. V prvom prípade môžu rodičia, ktorí sú vlastníkmi nehnuteľnosti podpísať dokument, ktorý sa nazýva súhlas vlastníka nehnuteľnosti s umiestnením adresy spoločnosti v uvedenom rodinnom dome. Pri zápise do obchodného registra sa predkladá tento súhlas, ktorý klientom my vypracujeme a zasielame. V druhom prípade je nutné predložiť nájomnú zmluvu, z ktorej je zrejmé, že uvedený rodinný dom môže slúžiť ako sídlo spoločnosti.

Môže byť problém, ak chcem umiestniť sídlo spoločnosti v byte, na ktorý som si zobral hypotéku?

Pokiaľ ste vlastníkom nehnuteľnosti, tak to nie je problém, pretože obchodný register zisťuje iba skutočné vlastníctvo nehnuteľnosti, v ktorej bude sídlo firmy umiestnené a nie vecné bremená.

V prípade, že chcem sídlo firmy v inom meste ako korešpondenčnú adresu, je to možné?

V obchodnom registri je zapísaná adresa sídla spoločnosti, kde firme posielajú všetky zásielky. Korešpondenčná adresa, pretože je iná ako adresa sídla, sa nedá zapísať do obchodného registra. Riešením môže byť vybaviť si na pošte presmerovanie zásielok na korešpondenčnú adresu, ktorú si zadáte podľa platných podmienok pošty, alebo zriadenievirtuálneho sídla firmy.

Môžem mať sídlo firmy rovnaké s adresou trvalého bydliska?

Sídlo spoločnosti sa môže nachádzať na adrese trvalého pobytu osôb pracujúcich vo firme. Podstatou je, aby s tým súhlasil majiteľ nehnuteľnosti, kde sa má sídlo eseročky nachádzať a podpíše jednoduché prehlásenie – súhlas vlastníka nehnuteľnosti s umiestnením adresy spoločnosti.

Pekná a upravená záhrada bez námahy nemusí byť iba snom

Permakultúrne pestovanie je systém, ktorým sa nenarušuje rovnováha v prírode a vy si oddýchnete od typických záhradných prác.

Lenor – aby bielizeň voňala ako čerstvo vypratá

Aj vám sa stáva, že nech robíte čo robíte, vaša bielizeň nevonia tak dlho ako by ste chceli?

Pranie v potoku je vraj trendy, ale...

Trochu nepraktické riešenie sa v uponáhľanej dobe za posledné roky zmenilo.