Streda, 24. júl, 2019 | Meniny má Vladimír

Rozvody tepla v Plešivci prejdú tento rok veľkou modernizáciou

Spoločnosť Veolia Energia Východné Slovensko, s.r.o., v máji začala veľkú investičnú akciu v obci Plešivec. V priebehu nasledujúcich mesiacov vymení až 480 metrov rozvodov tepla v rámci systému centralizovaného zásobovania teplom (CZT) vrátane prípojok do odberných miest. Práce by mali byť ukončené do 31. augusta 2019 a preinvestovať by sa malo 340 000 eur.Investícia bude spolufinancovaná Európskym fondom regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Kvalita životného prostredia formou nenávratného finančného príspevku schváleného vo výške 288 897 eur.

Od mája do augusta 2019 budú v Plešivci postupne vymenené rozvody tepla v rámci sústavy CZT. Cieľom rekonštrukcieje minimalizovať riziko porúch a zároveň zvýšiť účinnosť rozvodov tepla. Keďže na rekonštrukciu sa v prevažnej miere využijú finančné prostriedky z eurofondov, ktoré nevstupujú do celkovej ceny tepla, vplyv na cenu bude minimálny. Rozsiahla rekonštrukcia sa dotkne aj obyvateľov mesta, a to v obmedzení pohybu pri samotných prácach v miestach pokládky nových potrubí či v krátkodobom obmedzení dodávok teplej vody a pri prepájaní rozvodov.

Rekonštrukčné práce sa dotknú nasledujúcich území:

Plešivec, Letná ulica – bytové domy číslo 338, 339, 340, 341, 342, 343, 344, 345, 698, 699, 700

„Nakoľko ide o rozsiahlu rekonštrukciu rozvodov je potrebné rátať s určitými obmedzeniami. Našou snahou bude, aby stavebné práce mali minimálny dopad na obyvateľov dotknutej oblasti. V prípade, že si rekonštrukcia vyžiada obmedzenie dodávok teplej vody, budeme o tom našich odberateľov včas informovať. Po ukončení tejto rozsiahlej investície by už nemalo dôjsť k ďalším rozkopávkam v Plešivci a v budúcnosti plánujeme investovať do modernizácie kotolne, či už jej technického vybavenia, ale aj vonkajšieho vzhľadu,“ dopĺňa Ľuboš Kertész, regionálny riaditeľ regiónu Východ spoločnosti Veolia Energia Slovensko, a. s.

Spoločnosť Veolia Energia Východné Slovensko, s.r.o. je hlavným dodávateľom tepla pre domácnosti v Plešivci. Od roku 2006 prevádzkuje systémy centralizovaného zásobovania a tepelnotechnické zariadenia v Košiciach a pre viaceré malé mestá v regióne východného Slovenska. Spoločnosť je v 100%-nom vlastníctve Veolia Energia Slovensko, a. s., ktorá pôsobí na Slovensku 26 rokov.

Pekná a upravená záhrada bez námahy nemusí byť iba snom

Permakultúrne pestovanie je systém, ktorým sa nenarušuje rovnováha v prírode a vy si oddýchnete od typických záhradných prác.

Lenor – aby bielizeň voňala ako čerstvo vypratá

Aj vám sa stáva, že nech robíte čo robíte, vaša bielizeň nevonia tak dlho ako by ste chceli?

Pranie v potoku je vraj trendy, ale...

Trochu nepraktické riešenie sa v uponáhľanej dobe za posledné roky zmenilo.