Utorok, 15. október, 2019 | Meniny má Terézia

Košickí študenti sa budú učiť anatómiu vo virtuálnej realite

To, čo sa dosiaľ učili len z obrázkov v učebniciach a textov kníh, to teraz pochopia oveľa rýchlejšie vo virtuálnej realite. Žiaci Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach sa budú učiť anatómiu v 3D priestore. V súťaži, ktorú organizovala sieť nemocníc Svet zdravia, spoločnosť Samsung a VirtualMedicine, totiž škola vyhrala zriadenie virtuálnej anatomickej učebne (VAU). Porazila ďalších 16 stredných zdravotníckych škôl.

Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v KošiciachAnna Hencovská vysvetľuje, že anatómia je pre veľký rozsah učiva i latinské názvoslovie jedným z najnáročnejších predmetov. “Virtuálna realita predstavuje pre študentov nenáročný spôsob, ako získavať poznatky prostredníctvom vlastného zážitku a osvojiť si ich tak jednoduchšie a rýchlejšie už na hodine. Podporí názornosť vyučovania základného predmetu pre odbory praktická sestra, masér, diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný fyzioterapeut, zdravotnícky záchranár a sanitár,”hovorí.

Interaktívny spôsob výučby podľa riaditeľky zlepšuje sústredenosť študentov na učivo, zapája do procesu viaceré zmysly či zvyšuje motiváciu žiakov a v porovnaní so štúdiom kníh si študenti poznatky pamätajú i dlhšiu dobu.“Projekt môžeme zároveň využiť pri väčšine tematických celkov. Ďakujem organizátorom súťaže, ktorí podporili našu snahu o modernizáciu vzdelávania v našej škole,“ dodáva Hencovská.

Odkaz na web: www.kukucinka.sk

Odkaz na facebook: SZŠ Kukučínova 40, Košice

P3 začína na východe Slovenska s výstavbou parku

Prácu v ňom by mohlo nájsť až 1 500 ľudí z košického a prešovského regiónu.

Zľavnené študentské lístky na dopravu s ISIC už aj cez mobil

Zľavnené študentské lístky na dopravu sa s ISIC dajú kupovať už aj cez mobil

Lidl je odteraz všade! Vitajte v Lidl e-shope

Od októbra si zákazníci Lidla môžu obľúbený spotrebný tovar kúpiť už aj online