Štvrtok, 27. jún, 2019 | Meniny má Ladislav, Ladislava

Košickí študenti sa budú učiť anatómiu vo virtuálnej realite

To, čo sa dosiaľ učili len z obrázkov v učebniciach a textov kníh, to teraz pochopia oveľa rýchlejšie vo virtuálnej realite. Žiaci Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach sa budú učiť anatómiu v 3D priestore. V súťaži, ktorú organizovala sieť nemocníc Svet zdravia, spoločnosť Samsung a VirtualMedicine, totiž škola vyhrala zriadenie virtuálnej anatomickej učebne (VAU). Porazila ďalších 16 stredných zdravotníckych škôl.

Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v KošiciachAnna Hencovská vysvetľuje, že anatómia je pre veľký rozsah učiva i latinské názvoslovie jedným z najnáročnejších predmetov. “Virtuálna realita predstavuje pre študentov nenáročný spôsob, ako získavať poznatky prostredníctvom vlastného zážitku a osvojiť si ich tak jednoduchšie a rýchlejšie už na hodine. Podporí názornosť vyučovania základného predmetu pre odbory praktická sestra, masér, diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný fyzioterapeut, zdravotnícky záchranár a sanitár,”hovorí.

Interaktívny spôsob výučby podľa riaditeľky zlepšuje sústredenosť študentov na učivo, zapája do procesu viaceré zmysly či zvyšuje motiváciu žiakov a v porovnaní so štúdiom kníh si študenti poznatky pamätajú i dlhšiu dobu.“Projekt môžeme zároveň využiť pri väčšine tematických celkov. Ďakujem organizátorom súťaže, ktorí podporili našu snahu o modernizáciu vzdelávania v našej škole,“ dodáva Hencovská.

Odkaz na web: www.kukucinka.sk

Odkaz na facebook: SZŠ Kukučínova 40, Košice

Každé nové auto bude SUV. Ktorá značka je pripravená najlepšie?

Zákazníci chcú vysoký podvozok, dostane ho každé nové auto.

Ako využiť rastúci trh s mobilnými zariadeniami?

Aplikácie nás spájajú, navigujú, vzdelávajú, zabávajú, často aj zachraňujú a čo je najlepšie, otvárajú nové možnosti používania.

Sčítanie prešovskej dopravy

Prinášame štatistiky hustoty premávky v Prešove aj informáciu o medzinárodnom ocenení za ilumináciu pamiatok v Bardejove.