Streda, 29. január, 2020 | Meniny má Gašpar

Košickí študenti sa budú učiť anatómiu vo virtuálnej realite

To, čo sa dosiaľ učili len z obrázkov v učebniciach a textov kníh, to teraz pochopia oveľa rýchlejšie vo virtuálnej realite. Žiaci Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v Košiciach sa budú učiť anatómiu v 3D priestore. V súťaži, ktorú organizovala sieť nemocníc Svet zdravia, spoločnosť Samsung a VirtualMedicine, totiž škola vyhrala zriadenie virtuálnej anatomickej učebne (VAU). Porazila ďalších 16 stredných zdravotníckych škôl.

Riaditeľka Strednej zdravotníckej školy na Kukučínovej ulici v KošiciachAnna Hencovská vysvetľuje, že anatómia je pre veľký rozsah učiva i latinské názvoslovie jedným z najnáročnejších predmetov. “Virtuálna realita predstavuje pre študentov nenáročný spôsob, ako získavať poznatky prostredníctvom vlastného zážitku a osvojiť si ich tak jednoduchšie a rýchlejšie už na hodine. Podporí názornosť vyučovania základného predmetu pre odbory praktická sestra, masér, diplomovaná všeobecná sestra, diplomovaný fyzioterapeut, zdravotnícky záchranár a sanitár,”hovorí.

Interaktívny spôsob výučby podľa riaditeľky zlepšuje sústredenosť študentov na učivo, zapája do procesu viaceré zmysly či zvyšuje motiváciu žiakov a v porovnaní so štúdiom kníh si študenti poznatky pamätajú i dlhšiu dobu.“Projekt môžeme zároveň využiť pri väčšine tematických celkov. Ďakujem organizátorom súťaže, ktorí podporili našu snahu o modernizáciu vzdelávania v našej škole,“ dodáva Hencovská.

Odkaz na web: www.kukucinka.sk

Odkaz na facebook: SZŠ Kukučínova 40, Košice

Peniaze z poistky môžete dostať rýchlejšie. Poradíme vám ako

Škodu musí poisťovňa preplatiť do pätnástich dní.

Platiť kartou môžete odteraz štýlovo

Nové dizajny platobných kariet prinášajú krásu do vašich peňaženiek.

Prečo stále veríme v talizmany?

Ľudia pri sebe odpradávna nosili ochranné amulety a talizmany. A nie je to inak ani dnes. Nebojte sa ich.