Utorok, 18. jún, 2019 | Meniny má Vratislav

Máte zaplatiť faktúru zo servisu? Stavte na krycí list

Čo je krycí list a ako vám môže pomôcť, keď vám druhý vodič poškodí auto?

Keď niekto nabúra vaše auto, prichádza na rad poisťovňa a vyplatenie poistného z povinného zmluvného poistenia. Ak vám tá na konci šetrenia poistnej udalosti vypočíta výšku náhrady škody, začína sa ďalší proces, ktorý sa môže skomplikovať. Zvyčajne sa poškodenému vypočíta výška poistného plnenia, ktoré mu bude zaslané na účet. Tento proces však môže chvíľu trvať a vy sa môžete ocitnúť v situácii, keď nutne potrebujete opraviť vaše auto, no nemáte k dispozícii dosť peňazí na opravu. Takúto situáciu môžete vyriešiť tak, že si necháte vystaviť krycí list.

Prečo je krycí list vhodné riešenie?

Krycí list vystavuje poisťovňa autoservisu, ktorý bude opravovať poškodené auto. Takto dáva autoservisu záväzný prísľub, že preplatí faktúru za opravu vozidla. Vo väčšine prípadov vám poisťovňa určí zmluvný servis, kde vám auto opravia, takže sa vyhnete aj hľadaniu vhodného servisu a následné vyplatenie faktúry už nebudete musieť riešiť vy. Krycí list má výhodu aj v tom, že takto sa môžete vyhnúť možným sporom spojeným s výškou poistného plnenia.

Základom je výhodné PZP

Poistná udalosť nepoteší žiadneho vodiča. Nielen, že je vaše auto poškodené, ale aj opletačky s poisťovňou môžu mať dlhé trvanie. To najlepšie, čo môžete urobiť, je uzatvoriť si čo najvýhodnejšie poistenie, ktoré vás bude spoľahlivo kryť v prípade rôznych nehodových a škodových udalostí. Najlepší a najpohodlnejší spôsob preto stále ostáva využiť online porovnanie cien zákonného poistenia, vďaka ktorému si ideálnu poistku nájdete aj priamo v pohodlí domova. Celý postup uzatvorenia PZP online vôbec nie je zložitý a zvládnete to aj bez akýkoľvek špeciálnych počítačových znalostí.

Zdroj obrázka: bigstockphoto.com

Krása verzus hrozba. Ako si užiť slnko bez rizika?

Do hneda opálená koža pôsobí atraktívne. Nadmerné vystavovanie sa slnečným lúčom však môže spôsobiť vážne zdravotné komplikácie.

Založenie spoločnosti s.r.o. je výhodnejšie v ČR ako v SR

Veľa spoločností na trhu, ktorým sa darí a majú stále postavenie na Slovensku, sa rozhodne expandovať do Českej republiky.

Pod Vinicou - Perspektívne bývanie v Novom Meste

Chcete bývať v atraktívnej lokalite Biely kríž? Nezmeškajte exkluzívnu ponuku, predaj bytov zahájený!